9 redenen waarom je ‘9 november’ moet lezen

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Jessica schreef:

  he-le-maal mee eens! <3

 2. dominds schreef:

  Wat een leuk artikel. Als ik eerlijk ben heb ik nog geen enkel boek van Colleen Hoover gelezen, maar na deze post denk ik dat ik 9 November toch maar een kans moet geven. Klinkt als een leuk boek namelijk!

  • Lisa schreef:

   Jaaa, doen! ‘Sterrenhemel’ van haar vind ik ook belachelijk goed. Het eerste boek dat ik van Colleen las, dus blijft een speciaal plekje in mijn hart houden!

 3. Marleen schreef:

  Ik vind het zo ongelofelijk stom dat ik dit boek mij dus tegenviel. Maar ik wil ‘m zo graag herlezen! Misschien dat ik het Engelse e-book ga aanschaffen voor op vakantie ofzo!

  En ja, Miles! <3 Ik had zoveel zin om zijn boek opnieuw te lezen, haha!

  • Lisa schreef:

   Ik vind het zo jammer dat-ie jou tegenviel 🙁 Inderdaad gewoon over een tijdje herlezen in het Engels, misschien dat-ie dan wat ‘beter’ binnenkomt!

  • shanetje schreef:

   Je bent niet de enige Marleen! Ik vind 9 November juist een van de mindere boeken van Colleen. Vooral omdat ik in het begin helemaal geen klik had met Fallon, waarschijnlijk ingegeven door haar jonge leeftijd.
   De plotwendingen zoals alleen Colleen ze kan bedenken – en ja, punt 9 (hell yeah, natuurlijk had ik dat meteen door!) – maakten het gelukkig uiteindelijk wel goed. Maar toch staat deze niet hoog op mijn lijstje.
   Ik heb ‘m trouwens in het Engels gelezen. Dat doe ik met al haar boeken, er gaat namelijk zoveel in de vertaling verloren.

   • Lisa schreef:

    Jammer! Hopelijk vind je haar volgende boek leuker!

    • shanetje schreef:

     Vast wel! Ik vond Misschien Ooit (daar ben ik mee begonnen, in het Nederlands), Ugly Love, Confession en Finding Cinderella fantastisch. Vooral Ugly Love heb ik nog vaak de kast uit getrokken omdat ik dacht ‘hoe zat het ook alweer’. De personages blijven bij je, heel bijzonder 🙂

     9 November viel mij in vergelijking met deze gewoon duidelijk minder in de smaak. Nog steeds de moeite waard overigens, zeker vanwege de briljante plotwendingen. Het is eigenlijk steeds hetzelfde trucje dat Colleen toepast, en toch blijft het werken. Zo knap!

     Ik heb It Ends With Us ook in de kast staan, dus dat wordt de volgende. Maar vanwege de emotionele impact laat ik er altijd wat tijd tussen 😉 9 November had ik ook al heel lang in de kast staan en ben erin begonnen net voordat hij in het Nederlands uitkwam (dan kun je meepraten 😉 ).

     • Lisa schreef:

      Ooooh, It Ends With Us is echt heel heftig, maar zó goed! Een tikkeltje anders dan haar andere boeken, maar wel een boek met een belachelijk sterke boodschap. En ik laat er inderdaad ook vaak wat tijd tussen en wissel NA boeken af met andere genres; te veel NA achter elkaar gaat mij op een gegeven moment tegenstaan.

      • shanetje schreef:

       Ah een boek met een sterke boodschap kun je wel aan haar overlaten! Afwisseling is belangrijk inderdaad. Misschien pak ik It Ends With Us erbij nadat ik Madame Bovary en Recepten voor liefde en moord uit heb. Mits er tussendoor geen testlezer-boeken voorbij komen. Goed vooruitzicht in ieder geval!

 4. Dit boek is zo zo zo zooo mooi, het blijft mijn favoriete Hoover boek so far! Heb hem nu in drie verschillende edities zelfs, whoooops hahaha.. Ben maar een beetje obsessed met dit boek <3

  Ik kan je de Crave romance Illustrated edition Echt aanraden om een keer te lezen. Het boek is wel wat prijziger dan de gemiddelde Engelse hardback, maar het geeft je leeservaring zoveel extra dimensie. Met quote pagina's foto's maar ook is er de mogelijkheid om nog veel meer ermee te doen zoals het bekijken van interviews met de personages en veel meer. Het is echt ontzettend gaaf! – mocht je meer willen weten over Crave Romance, ik heb een review geschreven over de November 9 editie die ik heb 🙂

  • Lisa schreef:

   Ah ja, ik heb toen nog overwogen om die te kopen! Uiteindelijk toch niet gedaan omdat ik het niet zo nodig vind; vind het prima nu ik het boek zo heb. Dat ik de cover foeilelijk vindt, helpt ook niet zo mee :’) Vriendinnetje heeft foto’s gemaakt van het boek voor mij, maar vind het het geld niet waard. Dus voor mij is ’t hem helaas niet, maar snap dat jij ‘m wel erg tof vindt!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.