Alwyn Hamilton – Rebel in de woestijn

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. acrazylady schreef:

  heb hem in het engels gelezen en heb er wel van genoten. jammer dat de vertaling niet echt geweldig is.

 2. Marcia schreef:

  Helemaal mee eens! Dit boek viel mij ook enorm tegen – ik kon de wereld gewoon totaal niet voor me zien met al die bijzondere wezens en ook het verhaal kreeg me niet te pakken. Ik kan me echt goed voorstellen waarom anderen dit boek wel leuk vonden, maar voor mij persoonlijk was het niets. Gelukkig ben ik niet de enige 😉

  • Lisa schreef:

   Och hemel, ik reageer echt belachelijk laat. Maar eens! Ik snap wel waarom veel lezers dit boek leuk vinden, maar het is gewoon niet mijn ding. Het verhaal is niet slecht, maar wist me gewoon niet te pakken.

 3. lavinia208 schreef:

  Ik had de flaptekst gelezen en de eerste pagina in de boekhandel waar ik beide al cringe feelings over kreeg door de vertaling. Ben wel nieuwsgierig, maar denk dat ik het origineel ga kopen dan.. Die zin die jij quote had ik echt 3x een ‘Wat??’-feeling bij.

  • Lisa schreef:

   Snap ik! Als je Engels kan lezen, zou ik ‘m inderdaad in het origineel kopen. De vertaling stond mij, helaas, ook erg tegen 🙁

 4. quillscene schreef:

  De vertaling was inderdaad hier en daar een beetje stroef, maar voor de rest vond ik het wel een goed boek. Misschien is het omdat ik het gewoon ben om Fantasy te lezen dat ik me niet zo stoor aan de hoeveelheid personages… En in mijn hoofd speelde het verhaal zich af in een wereld van Agrabah van Aladdin meets Jakku (de woestijnplaneet uit Star Wars The Force Awakens). ^^; Ik vind wel dat het opvalt dat verhalen met een oosters tintje precies de nieuwe trend is bij de YA boeken dit jaar.

  • Lisa schreef:

   Gelukkig vond jij ‘m wel leuk! Ik kon het verhaal echt totaal niet verbeelden, helaas 🙁 Ik vind het niet erg als een boek veel personages telt, maar dan moeten ze wel goed uitgediept worden en wat toevoegen aan het verhaal. Dat miste ik hier een beetje!

   • quillscene schreef:

    Tja, het is ook het eerste deel in een serie… Dus misschien gebeurt dat uitdiepen nog wel 😉

    • Lisa schreef:

     Haha, dat zal gegarandeerd nog gebeuren, ja. Maar ik verwacht toch wel een zekere mate van uitdieping en die vond ik dus niet terug in Rebel in de woestijn. Maar ieder zijn eigen mening! Daarom is lezen ook zo leuk.

 5. Snap je recensie helemaal! Te veel personages, check. Te weinig beeldend, check. Crap vertaling, helaas check. Maar toch heb ik er ergens nog best wel van genoten, gezien ik 4 sterren gaf XD Punten voor potentieel en originaliteit, alleszins!

 6. Madelon schreef:

  Wat jammer dat het je niet te pakken kreeg.
  Ik ben nu stiekem wel een beetje zenuwachtig om erin te beginnen, haha.

  • Lisa schreef:

   Haha nee joh, niet nodig! Heel veel mensen vinden het boek geweldig, dus ik ben één van de weinigen die het verhaal weinig bijzonders vond 😛

 7. Thyrze schreef:

  Wat jammer dat het boek je tegenviel! Ik hoor steeds meer wisselende verhalen, waarbij de ene blogger het geweldig vond en de ander er maar niet in kon komen. Ik moet zeggen, het maakt me steeds nieuwsgierig naar mijn eigen mening over het verhaal!

  • Lisa schreef:

   Ik denk dat dit boek echt een gevalletje love it or hate it is; je vind ‘m geweldig óf helemaal niks. En ik ken het! Ik word ook altijd enorm benieuwd naar boeken als ik zowel positieve als negatieve recensies lees 😛

 8. Aahw jammer dat het je niet zo lag, maar dat kan inderdaad gebeuren. Ik vond het boek echt geweldig en genoot van elke bladzijde. Ik moest me zelfs inhouden om al niet vooruit te spieken omdat ik telkens Te graag wilde weten wat ging gebeuren haha. Maar het is ook goed voor mensen om de andere kant van een boek te lezen in een recensie, wat anderen minder leuk eraan vinden. Ik las hem in het Engels overigens, misschien dat dat ook nog een verschil uitmaakt voor de leeservaring. Al zal dat nog steeds niet ervoor zorgen dat je het dan ineens geweldig gaat vinden hahaha.. Er gebeurt inderdaad wel ontzettend veel, het een na het andere. Ga je het vervolg lezen?

  • Lisa schreef:

   Ah, goed om te horen dat jij ‘m wel leuk vond <3 Misschien dat het inderdaad wel een verschil maakte omdat ik 'm in het Nederlands las, want de vertaling trok mij behoorlijk uit het verhaal. En geen idee! Ik zit nog een beetje in dubio. Misschien wel, maar het is niet zo dat ik 'm moet lezen!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.