Boeken verkopen: heiligschennis of slim?

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. zwartraafje schreef:

  Ik heb het ook geleidelijk aan moeten leren maar jammer genoeg heb ik geen oneindige opslagruimte in mijn boekenkasten. Bij plaatsgebrek maak ik dus liever plek vrij voor nieuwere exemplaren in plaats van dat er ongelezen boeken of exemplaren die ik niet wil herlezen blijven staan. Jammer genoeg wil het verkopen niet zo goed lukken dus misschien moet ik me daar nog eens wat meer mee bezighouden. Op die manier krijg ik immers wat budget bij elkaar voor andere boeken die ik heel graag wil aanschaffen.

  • Lisa schreef:

   Same! Ik heb weer twee planken vrij moeten maken voor boeken, maar op een gegeven momenten houdt het op. Dan verkoop ik de boeken die niks voor mij betekenen liever, dan dat ze zinloos ruimte volhouden die ik kan gebruiken voor boeken die ik wel heel tof vind en ga herlezen. En van het geld kan je inderdaad weer mooi nieuwe boeken kopen 🙂

 2. Nynke-Boudien schreef:

  Ik verkoop mijn boeken eigenlijk nooit, omdat ik het teveel werk vind. Ik geef ze vaak aan familie/vrienden of aan de kringloop. Ik heb er niet zoveel moeite mee en koop zelf ook regelmatig tweedehands boeken.

  • Lisa schreef:

   Weggeven doe ik ook wel eens ja! Een goede vriendin is dol op boeken en soms geven we wel eens boeken aan elkaar door als we ze zat zijn. En ik snap wat je bedoelt met dat verkopen veel moeite is, soms staat een advertentie er echt langer dan een halfjaar op voordat je eindelijk een keer reactie krijgt! Bijna zinloos.

 3. Kees schreef:

  Tja, heiligschennis voor het verkopen van je boeken vind ik niet echt een juist woord. Dan vind ik boeken weggooien eerder een vorm van heiligschennis hebben. Overigens doe ik mijn boeken zelf niet zo gauw weg. Ik vind een volle boekenkast altijd wel wat hebben.

  • Lisa schreef:

   Boeken weggooien zou ik ook niet kunnen! Dat is wel écht heiligschennis ja. Ik heb het één keer gedaan, maar ik vond dat boek belachelijk slecht, de cover was flink beschadigd én niemand wilde ‘m overnemen (zelfs gratis niet). Op dat moment had ik er geen moeite mee! En een volle boekenkast heeft zeker zijn charmes!

 4. twintigennogwat schreef:

  Ik heb het wel eens gedaan, maar stiekem vind ik mijn boeken verkopen altijd erg lastig. Liever laat ik ze – tegen beter weten in – veilig in mijn kast staan. Wel geef ik ze soms weg, als ik weet dat ik er iemand heel blij mee kan maken..

  • Lisa schreef:

   Haha, ik had dus vroeger precies hetzelfde! Ondertussen irriteer ik me een beetje aan boeken die in mijn kast staan terwijl ik ze eigenlijk weg wil hebben 😛 Ik wil nu echt alleen de leukste boeken in mijn kast houden (en dat zijn er alsnog meer dan 100, dus boeken genoeg haha!) en de rest doe ik weg!

 5. elmganneke schreef:

  Ach, why not? Ze zijn er toch om gelezen te worden?
  Alleen ik vind verkopen vaak teveel gedoe dus kies ik sneller voor kringloopwinkels oid.

  • Lisa schreef:

   Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens langs een kringloopwinkel ga! Normaal verkoop ik ze omdat ik dan weer geld heb voor andere boeken, maar sommige raak ik gewoon écht niet kwijt. Kan ik ze net zo goed daarheen brengen!

 6. Emmy schreef:

  Ik vond het eerst ook echt verschrikkelijk, maar onlangs heb ik afscheid genomen van een flinke stapel; zo kon ik anderen er blij mee maken en eerlijkis eerlijk, ik zou ze toch nooit meer lezen. Nu heb ik meer ruimte voor boeken die ik wel echt heel graag wil!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.