Dingen waar ik, zelfs na +4 jaar boekbloggen, nog altijd in faal

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Superleuk dit! Ik ga ‘m opslaan en zelf ook zo’n artikel schrijven, want het is inderdaad vet herkenbaar en een mooie manier om wat achter de schermen-transparantie te laten zien 🙂

 2. elmganneke schreef:

  Het is allemaal heel erg herkenbaar. Behalve punt 4, want dat doe ik mezelf gewoon niet aan.
  Vooral de foto’s maken frustreert me. Ik heb er bijna nooit tijd voor en als ik tijd heb, moet ik nog zin zien te krijgen. Terwijl ik stiekem ook gewoon heel mooie foto’s wil maken, maar helaas.
  Vooruit plannen is ook niet mijn sterkste kant. Ik moet ook echt met een vast ritme werken, anders komt er nooit wat online.

  • Lisa schreef:

   Ja, same! Als ik een vast ritme heb gevonden, ga ik echter vaak weer de ‘fout in’ en komt er toch niks online omdat ik geen inspiratie/zin/tijd heb. Zelfs een vast ritme werkt dus bij mij niet altijd, haha. (Al heeft denk ik iedere blogger dat wel; de één wat vaker dan de ander.) En good to know dat ik niet de enige ben die een hekel heeft aan foto’s maken 😛 Ik zal echt nooit een blogger worden die schitterende bookstagram- of blogfoto’s gaat maken.

 3. Haha, zo leuk om dit te lezen. Er zijn trouwens meer bloggers die zo’n “wat er verschijnt in…”-lijstje online gooien – ik heb er standaard 3-4 op Bloglovin’ staan en dan is het iene-miene-mutte welke ik aanklik – dus misschien kun je gewoon een linkje naar een favo blog die het wél doet online gooien? Jij blij, andere blog blij, lezer blij (want happy Lisa is happy blogjes!) 🙂

 4. zwartraafje schreef:

  Zo leuk om te lezen alweer. Dat van het uitwerken van recensies is extreem herkenbaar. Ik noteer tijdens het lezen (ok, ik kriebel) een aantal zaken in een notitieboekje vermits ik mijn slechte geheugen maar al te goed ken en werk die punten vervolgens uit tot een recensie. Gisteren zat ik aan de computer met naast me een stapel boeken waarvan ik de recensie nog moest uitwerken. Ik had er al een zestal gedaan, 4 anderen stonden nog op de planning en nog kon ik maar met moeite over die stapel heen kijken.

 5. Annemieke schreef:

  Herkenbaar qua gelijk recensies neerpennen. En ik ben na een jaar gestopt met welke boeken ik naar vooruit kijk. Ik vond het niet meer leuk en waarom zou ik iets op mijn blog posten waar ik zelf geen plezier aan beleef?
  Ik maak voor mijn boekenbuit altijd zo snel mogelijk een foto (wanneer het weer meewerkt) na aankoop/binnenkomst want om nu alles bij elkaar te zoeken aan het einde van de maand, niet mijn ding haha. Dus ook wel herkenbaar.

  En ach falen, joh, jouw blog. Als je even niet geïnspireerd bent so be it.

  • Lisa schreef:

   Ik moet ook weer trouw foto’s gaan maken in het eerste weekend van de maand, want anders gebeurt het bij mij gewoon niet. Zo irritant, haha. Ik ben nu de kluts kwijt betreffende welke boeken ik afgelopen maanden allemaal heb gekocht, dus dat helpt al helemaal niet in mijn ‘zin’ om alles bij elkaar te zoeken 😛

 6. Marieke schreef:

  2 weken geleden ben ik begonnen met mijn blog en op zich gaat het nog goed 😉 Maar ik heb ook makkelijk praten, want ik zit nog in die extreem enthousiaste beginnersfase (waarvan ik hoop dat hij nog lang duurt) Ik merk wel dat bloggen erg veel tijd vergt, maar ik doe het graag.

 7. verhaalverliefd schreef:

  Leuk artikel, want herkenbaar! Ik ben niet zo intensief aan het bloggen als jij (wat deels komt doordat ik een beetje lui ben), maar dat hele meteen aan je recensie beginnen als je het boek uit hebt komt mij ook de neus uit.

  • Lisa schreef:

   Haha, ik ben de laatste tijd ook een drama als het gaat om intensief bloggen. Overweeg ook serieus om een pauze in te voeren van twee/drie weken, want ik merk dat ik de laatste tijd amper lees en nul inspiratie heb. Maar dat moet ik nog even aankijken 😛

 8. Marleen schreef:

  Haha heerlijk artikel! Ik gooi tegenwoordig (nja, ik leg ze liefdevol) mijn boeken in de kast, maar hou wel een lijstje bij met welke boeken binnen zijn gekomen. Scheelt zoeken, haha! En als je toch zo’n hekel hebt aan dat ‘om naar uit te kijken’ artikel, waarom stop je er dan niet mee? 🙂

  • Lisa schreef:

   Ik was laatst begonnen met lijstjes, maar ik ben er na één maandje alweer mee gestopt. Zó dom. Omdat ik het wel interessant vind om te zien wat er allemaal verschijnt en heel veel bloglezers het waarderen. Vind het zelf ook wel bij mijn blog horen, ofzo. Maar ik moet gewoon eens vooruit gaan werken met die artikelen, want in principe kan ik prima in één dagje voor een jaar aan blogs schrijven :’)

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.