Een leesdip is niet je vijand

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Vivian schreef:

  Groot gelijk! Ik merk ook vaak dat ik een leesdip oploop als ik een periode héél veel heb gelezen, dan ben ik er gewoon even klaar mee. En inderdaad, als je het een beetje loslaat komt het vanzelf goed, even met andere dingen bezig zijn is ook best fijn!

 2. Lisa schreef:

  Helemaal met eens!

 3. deboekentrommel schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik herken het wel. We hebben allemaal wel eens eens een leesdip en daar baal ik altijd van. Hoe kan het nou dat je je soms zo moeilijk kan zetten tot iets wat je zo leuk vind om te doen?

 4. Anneke schreef:

  Ik vind een leesdip een beetje onzin. Bij andere hobby’s heb je er soms ook even geen zin in. Dat noem je ook geen “breidip” of wat de hobby dan ook is.

 5. Daniëlle schreef:

  Ik heb ook wel eens last van een leesdip. Maar ik doe er eigenlijk niets tegen. Ik ga dan gewoon films of series kijken en de zin in lezen komt vanzelf weer. Het enige waar ik dan van baal, zijn recensie-exemplaren. Want die wil ik eigenlijk gelijk uitlezen, maar in een leesdip ben ik ook niet de beste in een goede mening over een boek vormen.

  • Lisa schreef:

   Herkenbaar! Op zo’n moment baal ik het meeste van het feit dat ik mijn hoeveelheid blogrecensies zie slinken en geen nieuwe erbij kan schrijven 😛 Een stemmetje in mijn hoofd gaat dan van: ‘MAAR LISA, WAT GA JE DAN VOOR CONTENT PLAATSEN???’

 6. RabbitBookz schreef:

  Ik heb eigenlijk nooit echt leesdipjes. Ik lees iedere dag. Het extreemste wat ik heb gehad is dat ik twee dagen niet heb gelezen. Heb ik even nergens zin in en weet ik daarom niet wat ik ga lezen? Dan pak ik Harry Potter erbij, want dat is altijd goed!

 7. Lilian schreef:

  Mee eens! Ik probeer mijn reading challenge nog wel te halen, maar als het even niet lukt, dan niet. Lezen moet wel een beetje leuk blijven.

 8. Alex Hoogendoorn schreef:

  Heerlijk artikel weer, Lisa. Ik ben het volledig met je eens. Vaker wel dan niet ligt de oplossing tegen een leesdip erin de druk van de ketel te laten. Als je er niet zo onnodig zwaar aan tilt, zul je merken dat je je beter voelt en wanneer je weer zin hebt om te gaan lezen écht kunt genieten. X

 9. Madelon schreef:

  Ik merk juist vaak dat als ik weinig tijd heb, ik juist meer zin krijg om te lezen. Ik baal er best wel van dat ik de afgelopen drie maanden weinig tijd had om te lezen, want ik had er juist zo super veel zin in, hihi.

  • Lisa schreef:

   Als ik weinig tijd heb, heb ik ook vaak juist meer zin om te lezen! Het is meer dat als ik erg druk ben in mijn hoofd (bijv. door stress), dat ik een leesdipje krijg. Maar ach, die gaan vanzelf weer weg! Ik vind het prima, zolang het maar niet enorm lang blijft hangen 😛

 10. Marcia schreef:

  Volgens mij heb ik nog nooit echt een leesdip gehad. Er zijn wel momenten dat ik even wat minder lees – bijvoorbeeld door drukte met studie of werk – maar ik zie dat niet als een dipje. Mijn liefde voor lezen blijft immers altijd hetzelfde!

 11. zwartraafje schreef:

  Het probleem is dat ik tijdens zo’n leesdip het lezen echt mis. Ik zie het niet als een verplichting maar heb blijkbaar gewoon mijn regelmatige leesmomenten nodig om normaal te functioneren. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik er de laatste tijd minder aan toekom en moeilijk kan wegduiken in een verhaal. Ik vermoed dat één of meerdere offline-dagjes wel iets zouden helpen, maar mijn lichaam heb ik jammer genoeg niet onder controle en pijnklachten vormen nu eenmaal ook een afleiding.

 12. Yolande schreef:

  Helemaal mee eens! Wanneer ik een leesdip heb, probeer ik altijd toch te gaan lezen, maar dat werkt gewoon niet. Als ik het accepteer en gewoon andere leuke dingen ga doen, krijg ik vanzelf weer zin in het lezen. Eigenlijk maakt het ook niet uit als je een keer een leesdip hebt, maar het is juist zo lekker als je veel kan lezen en je helemaal verliest in allerlei boeken.

  • Lisa schreef:

   Precies! Een leesdip is nooit fijn, maar bij de leesdip die ik laatst had, miste ik het lezen eigenlijk niet eens. Ik was zo druk in mijn hoofd, dat mijn hoofd gewoon totáál niet bij boeken was. Gewoon lekker uitzitten en dan ebt het vanzelf weg!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.