Een origineel verhaal óf interessante personages… Wat is belangrijker?

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Ook ik kies voor de personages! Een allesbehalve uniek verhaal met toffe personages vind ik wel leuk, maar een superorigineel verhaal met vervelende personages vind ik maar niets. Een beetje van allebei is natuurlijk ideaal 😉

 2. Vivian schreef:

  Ik ben het met Emmy eens: personages dragen het verhaal en als die niet goed in elkaar zitten, dan is het verhaal vaak ook slecht (al ligt het natuurlijk heel erg aan wat je verstaat onder een goed verhaal). Omgekeerd geldt ook dat personages niet kunnen groeien als de verhaallijn niet deugt. Maar als het gaat om de grens van goed en slecht bij een boek, denk ik wel dat personages die kunnen bepalen.

 3. Sanne schreef:

  Ik word gek als een personage oppervlakkig is of totaal ongeloofwaardig. Dat verpest een groot deel van het boek. Dus ik denk dat (hoewel ik ook ben van: het is beiden belangrijk) als ik er 1 moet kiezen, dan zijn het toch de personages. Zonder goede personages kan je geen goed verhaal hebben. Want het zijn de personages die de keuzes maken. Niet de worldbuilding die het plot bepaalt.

 4. zwartraafje schreef:

  Ik denk dat beide onmisbaar zijn om een echt goed boek te vormen. En nee, dat is geen excuus om niet te hoeven kiezen. 🙂 Een mooi verhaal met personages die me irriteren spreekt me niet bepaald aan. Maar geweldige personages die de hele tijd tegen elkaar aanpraten zonder verhaal is evenmin mijn ding. Ik zou dus echt niet weten welk van die twee ik zou kunnen missen.

 5. Renée schreef:

  Ik ga ook voor de personages, als je jezelf herkent in hen of ze je interesseren dan lees je verder, ook al is de verhaallijn saai.

 6. hetboekenik schreef:

  Hierin volg ik je wel een beetje, want meestal kun je bij alle boeken wel het einde voorspellen 🙂

 7. Emmy schreef:

  Ik denk dat het een ergens niet zonder de ander kan. Als je hele toffe personages hebt, kan het verhaal je misschien wel blijven boeien, maar als het echt heel duf is… dan stoppen lezers. Net zoals andersom; met hele duffe personages, kan je super originele verhaal niet echt gedragen worden.

 8. Lilian schreef:

  Ik ga ook voor interessante personages. Een verhaal kan nog zo origineel zijn, als ik de personages vervelend vind, vind ik het boek ook minder leuk.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.