Film: The DUFF

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Film nog niet gezien, maar zeker eens met je laatste alinea!

 2. Jessica schreef:

  Stiekem ben ik het ook best wel eens met je laatste alinea. Desondanks heb ook ik genoten van The Duff en past het inderdaad in het rijtje met Mean Girls 🙂

 3. Charlotte schreef:

  De film vond ik niet slecht, ook een beetje een guilty pleasure van mij, maar ik snap echt niet waarom ze zo hard van het boek hebben afgeweken. Het enige dat van het boek overeind blijft is de term DUFF, de namen van de personages en het feit dat Bianca & Wesley elkaar eerst niet en dan wel leuk vinden. Gemiste kans vind ik, maar de film zou dan misschien niet meteen gepast geweest zijn voor tieners 😉

  Oh en dat van die DUFF, ik snap je helemaal. Ik heb dat vaak in film waar er een zogenaamd lelijk eendje in voor komt. Hoe vaak zijn die meiden toch super knap? Jah, dat doet zeker wat met het zelfbeeld van vele meisjes. 🙁

  Trouwens, ik heb je blog net gevonden en het ziet er naar uit dat we vrij gelijkaardige smaak in boeken hebben 🙂 Heb je meteen aan mijn bloglovin toegevoegd!

  • Lisa schreef:

   Ja, precies! Lelijk in films is altijd knap (en ja, dat snap ik wel vanuit het perspectief van filmmaatschappijen). Feit blijft dat het een negatief effect heeft op het zelfbeeld van meiden. En ik had inderdaad al gelezen dat de film heel anders is dan het boek, dus ben er heel benieuwd naar!

   Aah, wat leuk 😀 Voel je ook vrij om me toe te voegen op Goodreads! Vind het altijd leuk om op die manier inspiratie op te doen voor nieuwe boeken!

 4. Ik heb de film nog niet gezien, wil ik wel graag, maar het boek wel al gelezen. Je moet de uitdrukking ‘The DUFF’ idd niet letterlijk nemen. Toen het boek net uit was stond deze quote van Kodi Keplinger op haar site (kon het helaas niet weer vinden): Kody Keplinger: Je moet het niet letterlijk nemen, de term is bedoeld voor iemand die in een vriendenkring de minst opvallende is.
  Het heeft dus niets met lelijk of dik te maken 😉
  Ik denk trouwens altijd net andersom; als ik de film ga kijken hoef ik het boek niet meer te lezen, scheelt me weer één van mijn tbr lijst hahahaha

  • Lisa schreef:

   Het feit dat in DUFF toch de woorden ‘fat’ en ‘ugly’ voorkomen, al worden ze niet letterlijk bedoeld, zorgen bij mij toch wel voor wat weerstand. Ik begreep inderdaad al uit de film dat de benaming niet héél letterlijk genomen moet worden, maar het feit dat een meisje als Bianca toch een benaming krijgt met die twee woorden erin… Mja, ik weet niet: ik ben er niet zo’n fan van! Er zijn genoeg meiden met een verkeerd zelfbeeld en een meisje als Bianca dik en lelijk noemen, houdt dat denk ik wel een beetje in stand.

   Haha, ik heb echt precies het tegenovergestelde! Ik wil regelmatig een boek niet per se lezen, maar dan zie ik de film en MOET ik het boek lezen 😛

 5. boekenwormmam schreef:

  Ik vond de film ook heel leuk, je puntje van kritiek snap ik helemaal.

 6. Ik versta je opmerking wel 🙂 Maar ja, dat heb vaak bij films zeker

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.