Huilen om het einde van een boekenserie

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Zwartraafje schreef:

  Grappig eigenlijk hoe ‘niet-boekenfans’ (jaja, ze bestaan) dat vreemd vinden terwijl het voor ons de normaalste zaak van de wereld is.

 2. Alma schreef:

  O dit vind ik nou zo leuk. Nee, niet dat je moet huilen hoor, maar dat ik zelf bijna dezelfde reactie had als jij. Gisteravond las ik End of Days uit en begon bijna gelijk aan mijn recensie waarin ik schreef ik hoe verdrietig ik me voelde omdat ik de serie al weer uit heb.
  Het voelt alsof je afscheid neemt van vrienden die je nooit weer zult zien.
  Gelukkig kunnen we de boeken keer op keer weer opnieuw lezen maar het is idd nooit meer als de 1e keer.
  Weet je al wat je nu gaat lezen want dat is mijn grote vraag . . . wat kan je na zoiets geweldigs nou gaan lezen??

  • Lisa schreef:

   Aww, jij ook al? I feel your pain! Ik heb even een pauze gehouden voordat ik het volgende boek erbij pakte, maar ben na EOD begonnen in Never Never Part 2 van Colleen Hoover. Daar keek ik al een tijd naar uit, dus die moest ik wel direct lezen haha! Die heeft me dus weer uit mijn emo-momentje getrokken.

 3. Jessica schreef:

  Haha dit is echt heel herkenbaar! 😀

 4. Marcia schreef:

  Zelf huil ik echt om alles: boeken/films/series en zelfs om slechte tv-programma’s waarin onbekende mensen met elkaar trouwen ofzoiets 😛 Ik kan me dus heel goed in deze blogpost herkennen, want in mijn omgeving wordt er vaak genoeg naar me gekeken met zo’n blik van ‘moet je hier nu ook al om huilen?’

  En zeker het einde van een boekenserie maakt me emotioneel, hoe vaak je de serie misschien nog zal herlezen, het zal nooit meer hetzelfde zijn omdat je al weet hoe het afloopt..

  • Lisa schreef:

   Het stomst is inderdaad dat je het lezen van de boeken niet meer op dezelfde manier gaat beleven als de eerste keer. Ik heb echt zó veel emoties gevoeld toen ik het laatste boek las, maar dat zal niet meer zo intens gebeuren tijdens het herlezen. Zo jammer!

 5. Nynke-Boudien schreef:

  Heel begrijpelijk. Ik vond het echt heel jammer dat ik de Hunger Games trilogie had uitgelezen. Ik kon daar echt geen genoeg van krijgen.

 6. mypinkfairytale schreef:

  Volgens mij is dit héél begrijpelijk voor alle boekenwurmen hier, en totaal onbegrijpelijk voor mensen die amper lezen.

  • Lisa schreef:

   Haha, ja inderdaad! Aan mensen die niet lezen hoef je het ook écht niet uit te leggen, want de meerderheid zal het denk ik nooit goed begrijpen.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.