Ik ben mijn TBR weg aan het werken (en het is heerlijk)

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Jessica schreef:

  Heel herkenbaar, ik probeer ook een inhaalrace te doen gezien ik echt nog zóveel recensie-exemplaren heb liggen, maar ook nog zóveel boeken heb van mijzelf die ik graag wil lezen.

 2. Herkenbaar! Ik kreeg langzamerhand ook voor mijn gevoel te veel recensie exemplaren terwijl ik eigenlijk al niks aanvroeg en alleen accepteerde wat me ook heel gaaf leek om te lezen, maar de ‘leesdruk’ werd toch alleen maar groter en mijn eigen 250+ ongelezen boeken helpen dan ook niet mee haha. Ik ben sinds kort overgestapt op Engelstalig bloggen dus ik heb mijn samenwerkingen met uitgevers hier in NL beeindigd voor nu en ben wel blij met deze beslissing. Ik had ook nog wat engelstalige ARC’s – en nog een nederlandstalige new adult – liggen om te recenseren dus die ga ik nu proberen te tackelen, maar vooral; mijn eigen boeken lezen en de tbr proberen te verminderen haha. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn aankopen maandelijks nog steeds wel huge zijn – ik telde toevallig gisteren en kwam uit op 89 nieuwe fysieke boeken sinds januari, oops. Maar er komen zoveel gave boeken uit elke maand waarvan sommige gewoon echt must-haves zijn, lol. Ik herlees overigens ook maandelijks wel het eea en dat helpt dan ook niet altijd mee met het verminderen van je tbr als je gemiddeld 15-20 boeken per maand toevoegt aan de collectie en er gemiddeld 12 leest per maand, hihi.. Maar ok, ik ben in ieder geval blij dat ik nu even lekker kan doen en laten wat ik wil, zonder druk en verwachtingen en dat vind ik prima zo. Ik vind je aanpak dus ook echt awesome!

 3. Thyrze schreef:

  Ik vind deze post ontzettend inspirerend! Momenteel ben ik ook bezig mijn recensie-exemplaren berg te tackelen (op dit moment op 12) en daarna inderdaad meer eigen boeken. Ik ben daarnaast al een tijdje bezig kritischer te kijken naar recensie-exemplaren en ik merk dat dat al een hoop scheelt!

  • Lisa schreef:

   Goedzo! Het voelt echt fijn als je weer toekomt aan je eigen TBR <3 En kritisch naar recensie-exemplaren scheelt inderdaad héél veel (ook qua 'leesstress'); beste keuze die ik heb gemaakt afgelopen maanden op bloggebied!

 4. Lieke schreef:

  Dit klinkt zo goed! Ik moet mijn games een keer aan de kant leggen en ook eens meer boeken op gaan pakken.

 5. Myrthe schreef:

  Ik wilde dit jaar ook mijn TBR kleiner maken. Lukt nog niet echt. Ik kwam laatst iemand tegen op een Facebook weggeef pagina die een heleboek YA boeken wegdeed. Tja, dat laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Heb er nu weer 30 ‘nieuwe’ boeken bij. Ach, we blijven proberen, toch?

 6. Annemieke schreef:

  Keuzes maken zijn zo moeilijk. Ik probeer ook mijn tbr naar beneden te werken maar helaas gaat het bij mij niet zo goed, haha. Ook deze maand weer teveel boeken erbij gekregen.

  • Lisa schreef:

   Haha, mijn TBR groeit ook nog met de week! Maar nu ik niet meer de verplichting voel om bepaalde boeken te lezen, vind ik dat niet meer zo erg.

 7. zwartraafje schreef:

  Dit is echt ZOOOOO herkenbaar. Ik voel me steeds een beetje schuldig wanneer ik zeg dat ik meer eigen boeken wil lezen vermits het natuurlijk wel een hele eer is om recensieboeken te mogen lezen maar toch ben ik sinds begin dit jaar steeds vaker ‘Nee, dankjewel!’ beginnen zeggen. Ik merk ook dat er hierdoor af en toe een recensie minder verschijnt op mijn blog. Als het lezen me nu minder goed lukt laat ik het gewoon eventjes zo terwijl ik vroeger dan toch zou zijn blijven doorgaan om recensies tijdig online te krijgen. Momenteel met de #bbreadathon ben ik uitsluitend eigen boeken aan het lezen dus dat helpt ook weer om dat ongelezen aantal eigen boeken wat omlaag te halen tegen dat ik binnenkort weer eens geluk heb bij een bezoekje aan de Kringloopwinkel. 😉

  • Lisa schreef:

   Ja, precies dit. Ik merk dat ik ook gelijk wat ‘losser’ ben geworden in het plaatsen van artikelen op mijn blog. De druk is er af, zeg maar. Ontzettend fijn, want daardoor heb ik mijn plezier in het lezen weer teruggekregen. Het feit dat ik een boek MOEST lezen, begon mij echt tegen te staan. (Mijn TBR helemaal wegwerken is onmogelijk dankzij de kringloop, maar toch blijf ik trouw bezoekjes brengen :P)

 8. zonenmaan11 schreef:

  Jaaaa ik ben ook mijn TBR aan het tackelen.. het gaat niet super goed, maar wel beter dan eerst.

 9. Esmee schreef:

  Klinkt goed, het is ook mijn doel, haha!

 10. Marcia schreef:

  Heel herkenbaar! Ik ben ook heel kritisch naar de recensie-exemplaren die me worden aangeboden, want ik wil die ongelezen boeken in mijn kast wegwerken. Bovendien voelt het gewoon veel fijner om te lezen zonder het gevoel van een deadline te hebben!

  • Lisa schreef:

   Ja, precies! Ik merkte dat die deadline mijn plezier in het lezen echt wegnam. Nu ik een stuk kritischer ben geworden, heb ik veel meer plezier in het lezen én bloggen gekregen.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.