Je TBR is te groot als…

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. zwartraafje schreef:

  Over mij? Wauw jij kent me goed. Ik was de hele tijd aan het glimlachen tijdens het lezen. Heel grappig vooral omdat een te grote TBR gewoon NIET bestaat. Echt waar Lisa – eerst onmogelijke vragen, nu onmogelijke stellingen. Geef maar toe dat je die nieuwe bijnaam wil. 😉

 2. Vivian schreef:

  Ik durf geeneens te tellen. Ik heb volgens mij alleen al zo’n 50 ongelezen boeken in mijn kast staan en zeker nog eens 50 ebooks die ik nog moet lezen, en dan nog alle boeken van de bibliotheek die ik graag wil lenen… oef.

 3. Rowan schreef:

  Hahaha, ik heb echt gelachen bij dit artikel! En ook wel een beetje beschaamd gekeken, want dit slaat écht heel erg op mij, oeps. Ik zou alleen nooit dubbele boeken kopen haha, omdat ik precies weet wat ik wel en niet heb. 🙂
  Ik neem mezelf iedere maand voor om geen nieuwe boeken te kopen en eerst eens boeken te gaan lezen die in mijn kast staan, maar elke maand faal ik weer. Inmiddels is mijn TBR opgelopen tot 50 fysieke boeken in mijn boekenkast. Oeps…

  • Lisa schreef:

   Haha, dat heb ik ook ALTIJD! Ik zeg tegen mezelf dat ik geen nieuwe boeken mag kopen, maar één week later koop ik alsnog een boek onder het mom ‘ja maar, ik heb een stressvolle week gehad/ik verdien het/ik heb veel gewerkt’ blablabla. En vervolgens lees ik het alsnog pas na een paar maand :’)

 4. conniesboekkies schreef:

  Ha leuk en zeer herkenbaar stukje… .ik heb mijn tbr stapel nu maar een tbr kast gemaakt, net geteld nog zo’n 180 exemplaren… en still growing.. beter dat dan het idee geen boek meer in huis te hebben

 5. Linde schreef:

  Zo herkenbaar dit. Ik heb een keer een boek dubbel gekocht. Kwam ik thuis van het Boekenfestijn, denk ik: “Verrek. Deze lijken wel erg op elkaar.” Ik denk dat ik iets van 50 ongelezen boeken heb staan, valt nog redelijk mee toch?

 6. Ilse schreef:

  Haha, masterlijk! Over het gros van deze punten zou ik een jaar terug hebben gezegd: ‘ja joh, is dit niet een beetje overdreven?’. Maar ik merkte dat ik laatst toch bijna een boek dubbel had gekocht! Oeps… En afgelopen vrijdag zat ik in de les en toen zei ik tegen een vriendin dat ik sinds maart twee boekenkasten heb: één voor alle gelezen boeken en één voor de ongelezen boeken. Klonk altijd heel gewoon in mijn oren, maar ik besef me nu pas dat er nog steeds mensen zijn die je erom voor gek kunnen verklaren. (Al deed zij dat overigens niet, ghèhè!)

  • Lisa schreef:

   Hahahahaha, geweldig! Je boekenkast klinkt echt awesome, trouwens! Ik heb -godzijdank- nog nooit een boek dubbel gekocht. Mijn geheugen laat mij regelmatig in de steek, maar niet als het om boeken gaat 😛

 7. muymaaike schreef:

  Hahaha, mijn moeder zit naast me mee te lezen en ik wees meteen naar dat vijfde punt. Ik heb geen e-reader en ik koop gelukkig ook nog geen dingen dubbel, maar verder is alles héél herkenbaar.
  (Toevoeging van mama: ‘misschien koop je wel dubbele dingen, maar weet je dat zelf niet’. Haha!)

 8. RabbitBookz schreef:

  Ik heb veel boeken die ik nog wil lezen (lees: te veel), maar die bestaan nog niet uit een hoge stapel boeken, maar uit een enorm lange lijst. De boeken moet ik dus nog kopen (of beter nog: KRIJGEN!)

 9. Oepsie, mijn TBR is echt veel te lang, dus soms vraag ik mij ook eens af hoe ik dat ga klaar spelen

 10. saskiapeeters schreef:

  Ik gok dat ik er 26 in heb staan. Mijn doel was die voor februari uit te hebben maar school hindert me enorm en ik moet daar helaas ook leesboeken voor kopen…

 11. Lisa schreef:

  Ik denk dat het wel meevalt. Ik heb wel veel ongelezen boeken in mijn boekenkast, maar ik lees gewoon waar ik op dat moment zin in heb. 🙂

 12. Lilian schreef:

  Mijn stapel is echt 200 boeken. Maar ik ge lekker vrolijk verder, hehe

 13. Emmy schreef:

  Mijn stapel is best groot.. maar ik ga eigenlijk nooit de fout in dat ik boeken dubbel koop.

 14. leeskees schreef:

  Mijn stapel… die is groot… erg groot. Ik denk wel een honderdje of drie… en er komen er steeds meer bij. Daarom zeg ik wel eens dat ik eigenlijk geen tijd heb om te werken.

 1. 22 november 2015

  […] geef toe dat ik me herken in een heel deel van deze ‘symptomen’ maar euhm … een te grote TBR bestaat echt niet hoor. Te weinig tijd én leesstress misschien wel (daar heb ik momenteel wat mee […]

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.