Louise O’Neill – Asking for it

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Marcia schreef:

  Ik vond Only Ever Yours van dezelfde schrijfster echt zoooo goed <3 maar de synopsis van Asking for it spreekt me toch wat minder aan. Misschien dat ik het boek ooit leest, maar het krijgt geen prioriteit op mijn TBR.

 2. zwartraafje schreef:

  Oh, die uitspraken storen me echt zo ontzettend erg. Natuurlijk moet ik iemands outfit niet mooi te vinden maar wat iemand al dan niet draagt geeft anderen toch geen recht om hen te misbruiken en vervolgens de schuld af te schuiven op het slachtoffer. Echt hé, ik wordt er gewoon ongemakkelijk van wanneer ik zo’n dingen lees. Waarschijnlijk zou ik dan ook gek worden mocht ik dit boek lezen.

 3. dominds schreef:

  Fijne recensie. Klinkt als een belangrijk en interessant boek, jammer dat het soms wat vaag blijft. Ik kende het boek nog niet, maar als ik hem tegenkom wil ik hem zeker lezen 🙂

 4. elmganneke schreef:

  Dit boek zou ik ook wel willen lezen. Het lijkt me, wat saartje al zegt, heel passend bij de tijd van nu. Jammer van de personages. Dat schrikt me dan toch weer een beetje af.

  • Lisa schreef:

   Gewoon een kans geven! Misschien dat het ook wel helpt dat je nu al weet dat er veel personages in voorkomen; kan je dat goed in gedachten houden als je leest. Als ik ’t boek opnieuw erbij zou pakken, zou ik ‘m -denk ik- al héél anders lezen zodat ik goed kan plaatsen wie de personages precies zijn. Maar nu ik er zonder enige kennis indook, vond ik de personages onthouden wel pittig.

 5. saartje schreef:

  Actueel verhaal in tijden van #metoo. Jammer dat het dan toch niet zo sterk geschreven is. Ik erger me, net als jij, ook aan een overvloed van personages zonder duidelijke introducties voor die personages.

  • Lisa schreef:

   Ja, zeker! Inderdaad jammer, want zonder de overvloed aan personages had ik dit boek veel sterker gevonden. Nu had ik eigenlijk continu een stemmetje in mijn hoofd dat zei: ‘Wie is dat ook alweer?’ of ‘Hoe zat dit ook alweer in elkaar?’

 6. boekenwormmam schreef:

  Klinkt als een interessant boek! Ik ben nu The exact opposite of okay aan het lezen. Ook een soortgelijk verhaal vooral over slutshaming.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.