Maakt de dood van een personage een boek gedenkwaardig?

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Het Leeslint schreef:

  Ik las ook eens een boek waarin de hoofdpersoon dood ging. maar op zo’n manier dat ik echt zijn dood moest verwerken. Heb er ook heel lang over gedaan… En nu raad ik nog steeds iedereen dat boek aan. 🙂 dus ik denk dat je gelijk hebt. Mits de dood indd goed is uitgewerkt.

  • Lisa schreef:

   Ja, precies! Er zijn genoeg boeken waarin personages doodgaan, die ik niet vaak genoeg aan kan raden omdat ze zo goed zijn. Maar dan heb je ook soms boeken waarin een dood zonder goede reden lijkt te gebeuren en dan heb ik er echt een hekel aan!

 2. Ik ben het echt helemaal met je eens! Mooi verwoord!

 3. Denk dat ik wel weet over welk boek je het hebt 😀 Ik vond het wel een ‘dappere’ maar ook een ‘egoïstische’ keuze van de auteur, want het boek is inderdaad gedenkwaardig, brengt veel emoties los etc, maar langs de andere kant … Ik weet niet, een beetje ondankbaar naar je lezers en je personage toe? Ze heeft zo veel overleeft, en dat het dat dan allemaal niet waard geweest is omdat ze toch sneuvelt is een beetje, tja, sneu.

  • Lisa schreef:

   Haha jep, we hebben het over hetzelfde boek! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de boeken sowieso al niet bijzonder vond, dus ik vond het totaal niet gedenkwaardig/emotioneel etc. Als het verhaal goed in elkaar zit, dan vind ik het niet echt ondankbaar naar de lezers toe (soms kan het gewoon niet anders gezien het verhaal). Maar bij dit boek had ik echt het idee dat het om de ‘shockfactor’ ging en dat ze op deze manier iets had van ‘…you know what, ik laat iemand sterven en dan is dit boek gelijk EPISCH.’

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.