Mijn ervaring met The Book Depository

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Ally schreef:

  Ik vind het echt zo’n nadeel dat je niet kan betalen met Maestro, volgens mij heeft het er mee te maken dat je een aantal dingen (ik dacht een CVV nummer) moet geven die niet op zo’n kaart staan. Maar bij mij herkent hij ook mijn kaartnummer niet? Ik heb geen paypal en wil dat liever ook niet hebben.

 2. Michelle schreef:

  Hoi, een vriendin van mij wilt ook een boek bij bookdepository bestellen maar ze verhuist net naar Australië. Ze gebruikt dus geen euro’s meer. Wat moet ze doen als ze een Nederlandse boek met dollars wilt kopen?

 3. Christa schreef:

  Veel mensen zeggen dat er zowel een Amerikaanse als Engelse bookdepository is, maar ik kom hoe dan ook steeds uit op dezelfde site… Zijn de twee sites dan nu samengegaan of is er maar één werkelijke bookdepository site?

  • Lisa schreef:

   Volgens mij waren er vroeger inderdaad twee sites, maar die zijn samengevoegd! Nu heb je dus nog maar één website; degene waarnaar je verwezen wordt in de link hierboven 🙂

 4. mwtjuhc schreef:

  Hey, kwam jij in aanmerking met dat dat BTW belasting betalen? Dat de postbode voor je deur staat met het brief van dat je belasting moet betalen ofso.

  • Lisa schreef:

   Nee, nooit gehad! Naar mijn weet hoef je dat ook nooit te betalen, aangezien het pakketje vanuit Engeland wordt verstuurd en je geen invoerrechten hoeft te betalen over producten uit EU-landen!

   • mwtjuhc schreef:

    oh dat klopt idd. Had gisteren nog ff research gedaan.

    Btw ik probeerde net boeken te gaan bestellen en ging kleine lettertjes lezen. Het aantal bladzijdes, het boek formaat en uitgeverij is anders als ik het vergelijk met bol.com. Snap jij daar iets van? Bestaat er tegenwoordig ook neppe boeken ofso dat je voor cheap kan krijgen?

    Het gaat om de volgende boeken:
    The sweet life van Dulce Candy Ruiz en
    The power playbook van La La Anthony…

    • Lisa schreef:

     Vaak worden boeken door zowel een Amerikaanse als Engelse uitgeverij uitgegeven, wat betekent dat het dus tweemaal wordt uitgegeven in het Engels! De boeken zijn qua inhoud hetzelfde, maar de cover/opmaak etc. kan wat verschillen. Daar komt denk ik het verschil door!

     Wat ik vaak doe als ik een beeld wil krijgen van een boek, is de titel even opzoeken op Google (bijvoorbeeld: ‘The Sweet Life Dulce Candy Ruiz [paperback/hardcover] [uitgever]’) en dan kan je kijken hoe het boek eruitziet bij afbeeldingen! Vaak heeft ten minste één blogger/uitgever/lezer wel een foto geüpload van het boek 🙂 Succes!

 5. Paul schreef:

  He, ik heb recent een boek besteld en na 2 weken is het nog niet aangekomen. Vandaag dus maar eens gemaild met de vraag of er een track & trace code bij zit. Ik had namelijk met postnl gebeld en die zeiden dat ook internationale bestellingen worden voorzien van zo;n code, zeker als het gaat om een pakket (en mijn boek is zeker te groot voor briefpost). Maar op die vraag kreeg ik tot 2 maal toe geen antwoord, ze mailden wel netjes terug maar beantwoorden de vraag niet. In plaats daarvan stuurt hij me nu nogmaals het boek op. Heb nu teruggemaild dat ik daar blij mee ben, maar dat ik me afvraag waarom de vraag “is er een track and trace code bij de zendingen en zoja wat is die” ontweken wordt. Raar verhaal toch.

  • Lisa schreef:

   Volgens mij krijgen de pakketten geen track&trace code! Is me ook nooit opgevallen op de pakketten die ik binnen heb gekregen. Ik gok dat je bestelling alsnog binnenkomt, alleen met wat vertraging! Ik heb soms ook 3/4 weken op mijn boeken moeten wachten 🙂

 6. Peter schreef:

  Ik heb vandaag 2 van de 8 boeken thuis bezorgd gekregen. Ik had 8 dezelfde boeken besteld. Er zit een briefje bij waarop geen uitleg hierover wordt gegeven, er staat allen quantity 8, maar er zijn er maar 2. Moet ik me zorgen gaan maken, of bezorgen ze altijd in deelleveringen?

 7. Ingrid schreef:

  Hi, ik heb bookdepository.com laats ontdekt en wil er graag boeken bestellen. Ik zag tussen de betaalmogelijkheden PayPal staan maar ik weet niet of een rekening daarbij aanmaken te vertrouwen is. Daarom was ik verrast toen ik ook Maestro zag staan tussen de mogelijkheden, maar toen ik daarmee wilde betalen snapte ik niet hoe het werkte. Ik zag dat jij noemde dat je daarmee niet kan betalen. Waarom niet?

  • Lisa schreef:

   Hoi Ingrid! Er staat inderdaad dat je via Maestro kan betalen, maar al die keren dat ik het heb geprobeerd, lukte het niet. In hoeverre ik tot nu toe begrijp, kan je alleen met een creditcard of iets dergelijks betalen, dan pakt-ie ‘m wel! Mocht je het wel proberen, dan ben ik benieuwd of het bij jou wel lukt! PayPal is hartstikke betrouwbaar, trouwens. Ik heb ondertussen zo’n twee jaar een PayPal-account en er nog nooit problemen mee ondervonden. Het afrekenen is ook hartstikke makkelijk met PayPal. Dat zou ik dus aanraden, maar mocht je toch een poging wagen met Maestro, laat even weten of het lukt! Heel benieuwd naar.

 8. margreeth schreef:

  Ik zit al ruim 13 weken te wachten op 2 boeken en krijg steeds te horen dat het pakket waarschijnlijk terugkomt bij Bookdep. Dat lijkt mij stug en ik begin nu behoorlijk te balen. Vorige bestellingen gingen wel goed alhoewel Postnl een pakket vaak met kracht door de brievenbus ramt en dan zijn je boeken dus weer eens beschadigd.

  • Lisa schreef:

   13 weken is veel te lang, dus ik ben bang dat je pakketje inderdaad niet meer arriveert! Als ik jou was zou ik direct even contact zoeken met TBD en je situatie uitleggen. Ik heb ook wel eens gehad dat een boek niet aankwam, maar ik kreeg gelukkig mijn geld terug toen ik de situatie aan ze had uitgelegd!

 9. NerdyGeekyFanboy schreef:

  Goede tips! 🙂 Ik heb ook een bestelling gedaan bij BookDepository en ben zeker van plan dit vaker te gaan doen, het is lekker goedkoop 🙂 Het enige nadeel is het wachten op de boeken, duurde bij mij twee weken terwijl ik bijna niet kon wachten om de boeken te hebben… Gelukkig kwam alles gewoon goed aan, dus ik ga zeker vaker bestellen 🙂

  • Lisa schreef:

   Het wachten duurt inderdaad laaaaang! Vooral als het om een vervolg gaat, ik wil het liefst gelijk doorlezen na het eerste boek haha. Ik heb gelukkig wel het idee dat het steeds sneller gaat. 1 Jaar geleden duurde het iets van 3.5/4 week, nu hoef ik meestal maar 9/10 dagen te wachten!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.