Mijn tip voor boekbloggers

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Jessica schreef:

  Amen <3
  En ik ben heel blij met jouw sarcasme 😀

 2. Lilian schreef:

  Beste tip ooit, haha

 3. Annelies schreef:

  HAL-LE-LU-JAH!! Dit is de meest nuttige blogpost die ik in tijden gelezen heb, dank je wel!!

 4. Story addict schreef:

  Halleluyah! Praise this blog! 🙂 Ik ben het helemaal eens met je: lekker doen waar je zelf zin in hebt. Je brengt me trouwens wel op een idee: misschien moet ik mijn hamster en dwergpapegaaitjes een hoofdrol gaan geven in mijn artikelen :’) Lijkt me stiekem nog best leuk…

 5. Vivian schreef:

  AMEN! Ik had het zelf kunnen schrijven =D

 6. Dit is zoooo waar! Oké tips zijn leuk, maar never ever ga ik bv. mijn blogposts beginnen met een samenvatting van het boek en wie dat niet oké vindt heeft pech :-p Eigenlijk is het net als met boeken schrijven: you should write the book/blogposts you’d love to read! dan komt het allemaal wel goed ^^

 7. deboekentrommel schreef:

  Leuk om te lezen! Inderdaad internet staat vol maar het is wat je er zelf uit haalt!

 8. Bianca Ronday schreef:

  Dit is een heerlijke manier van aanraden hoe te bloggen. Je wordt “doodgegooid” met artikelen het moet zo, dit doe je alleen goed als…, nou we weten zelf allemaal wel hoe en wat. Soms voel ik me aangesproken, andere dagen leg ik dingen naast me neer en weer andere pik ik er toch wat uit en pas ik iets aan.
  Wat jij dan ook aangeeft, blijf ik dan wel trouw aan mezelf? Mijn blog ben ik gestart voor mezelf, ja dan kan je ook een dagboek pakken, maar er zijn dingen, ervaringen, gedachtes die ik wil delen, maar dan wel op mijn manier en niet volgens regeltjes. Daar heb ik het sowieso al niet zo op. ?

  • Lisa schreef:

   Het belangrijkste is denk ik inderdaad om trouw te blijven aan jezelf! Mensen zijn je ook gaan volgen om je persoonlijkheid (want die komt toch wel naar voren in artikelen), dus het is zonde om dan dingen te veranderen omdat je denkt dat je lezers dat leuker vinden.

   Ik denk ook dat het belangrijk is als blogger om voornamelijk te bloggen voor jezelf en niet voor je lezers. Natuurlijk hou ik wel rekening met iedereen die LNSB leest (want ik leef voor jullie reacties), maar als ik zelf niet achter mijn artikelen sta, komt-ie gewoon niet online.

 9. RabbitBookz schreef:

  Yaaaay, GENIAAL! Inderdaad grappig dat die blogtips altijd overkomen als regels op mij. Dan voel ik me echt alsof ik de regels keihard breek als ik iets anders doe, terwijl er geen regels zijn! (PS, LOVE SARCASM)

  • Lisa schreef:

   Oh man, ik heb eigenlijk een ‘BREAK ALL THE RULES’ GIFje nodig voor deze reactie. Maar hè, regels zijn er om te breken, dus lekker doen <3 (PS, LOVE JE NIEUWE LOGO)

 10. saartje schreef:

  Groot gelijk. En er is helemaal niets mis met een gezonde dosis sarcasme. Al verwacht ik nu wel dat iemand begint te bloggen over boeken en hamsters. Of katten. Katten zijn ook altijd leuk 🙂

 11. Marije schreef:

  Hihi! Beste advies ooit! heerlijk als je juist op je blog kunt zijn wie je bent toch?!

 12. Annemieke schreef:

  Dikke duim en een hartje voor jou. Dit is helemaal waar.

 13. Yolande schreef:

  Helemaal mee eens! Het gaat er vooral om dat je gewoon jezelf bent. Af en toe word ik helemaal gek van al die adviezen over hoe je moet bloggen (soms zijn ze ook wel fijn om je een beetje op weg te helpen haha), maar ik vind dat je vooral moet doen wat je zelf wilt.

  • Lisa schreef:

   Wat jij zegt! Er is niks mis mee (al vind ik sommige adviezen wat te ‘dwingend’, alsof dat de enige goede manier is), maar het belangrijkste is dat je gewoon je eigen weg vindt. Tips gebruiken kan best, maar het is belangrijk dat je je realiseert dat je blog een speeltuin is en dat je lekker kan doen wat je wilt (binnen het redelijke).

 14. Goed artikel! En helemaal waar. 🙂 Enige waar ik me wel aan vasthou (meestal) qua dingen die ‘moeten’ is 300 – 500 woorden voor een recensie, maar dat is omdat ik dat een fijne lengte vind als lezer – en dus als blogger ook.

  • Lisa schreef:

   Niks mis mee, toch? Ik weet dat veel andere bloggers dat inderdaad ook doen! Zolang adviezen niet neergepend worden als ‘het enige goede’ (al lezen artikelen van die lengtes inderdaad beter weg!), vind ik ’t helemaal prima :p

 15. zwartraafje schreef:

  Yes! Hartjes voor je blog, voor deze blogpost, voor sarcasme én nog meer hartjes voor jou. Ik vind jouw manier van bloggen net heel erg fijn. Je sarcasme brengt me vaak aan het lachen én daar word ik nu eenmaal vrolijk van.

 16. Anika schreef:

  Helemaal mee eens 🙂 jouw sarcasme in recensies vind ik altijd heerlijk. Dankzij jou heb ik toch al aardig wat leuke boeken kunnen ontdekken 🙂

 17. Jantine schreef:

  Hartje voor jouw tip! Ik ben het er helemaal mee eens 🙂

 18. Marcia schreef:

  100% mee eens! Stiekem word ik weleens moe van al die mensen met die blogposts vol (goedbedoelde) tips publiceren. Laat iedereen gewoon bloggen zoals hij/zij wil – je hoeft niet aan bepaalde regeltjes te voldoen om plezier te hebben in het bloggen of zelfs succesvol te worden.

  • Lisa schreef:

   Ja, precies. Het is (vaak) goed bedoeld, maar:
   1. het is altijd hetzelfde riedeltje
   en
   2. er is geen goede of foute manier om te bloggen (oké, plagiaat en dergelijke zijn natuurlijk niet oké, maar dat is common sense.)

 19. hetboekenik schreef:

  Ik kan mij helemaal vinden in je advies! Gelijk heb je hoor!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.