Redenen waarom ik liever Engelstalige boeken lees

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Ellen schreef:

  7 & 8: Ik vind ook nog vaak foutjes in Nederlanstalige boeken en dan is het voor mij volledig voorbij. No way dat ik het boek dan nog goed vind…
  En ja die sexy times zijn toch nog zoveel leuker in het Engels 😉

 2. Jiska schreef:

  Ik lees eigenlijk alleen boeken die naar het Nederlands vertaald zijn.
  1. Ik ben geen superster in Engels.
  2. Ik lees alleen het Engelse boek, als ik het Nederlandse boek echt helemaal geweldig vind.(en als het volgende deel nog lang duurt voordat het vertaald is.)
  3. Ik maak mijn Engels boekverslagen eigenlijk van het Nederlandse vertaalde boek. Echt slecht. Ik weet het….
  4. Het Engelse boek is vaak niet in de bibliotheek.

  • Lisa schreef:

   Gelukkig zijn er genoeg toffe, vertaalde titels! Haha, en wat betreft punt 3: toen ik nog op school zat, deden ook heel veel klasgenootjes dat. Best herkenbaar dus 😛

 3. Iris schreef:

  Nummer 8… Eigenlijk mijn grootste struikelblok. Op dat gebied vind ik het Nederlands geen mooie taal, of ik ben gewoon het Engels gewend.
  Ik krimp in ieder geval elke keer weer ineen als ik met een Nederlandstalige seksscène wordt geconfronteerd of lach hilarisch om de vergelijkingen die ze gebruiken.
  Nee, romantische boeken lees ik dus het liefst in het Engels 🙂

 4. Vivian schreef:

  Dat laatste vind ik vooral heel treffend en verder kan ik me er ook zeker goed in vinden. Toch lees ik liever Nederlands, omdat ik dat makkelijker vind en omdat ik daar meer aan heb in mijn studie en straks mijn beroep.

  • Lisa schreef:

   Ik besloot ook om wat meer Nederlands te lezen vanwege mijn beroep later. Het boekenvak ingaan en alleen Engelstalige boeken lezen, leek me niet zo’n strak plan haha!

 5. 2 .. 4 … 6 … 8 … Duizend maal hallelujah voor deze post :p Toch lees ik de laatste tijd een pak meer Nederlands, deels door recensie-exemplaren maar soms ook gewoon omdat ik die versie toevallig ergens op de kop getikt heb of omdat de Engelse versie me te ‘zwaar’ lijkt.

 6. Daniëlle schreef:

  Ik herken het wel! Ik vind vooral vertalingen soms best slecht. En dan vooral de titels.

 7. zwartraafje schreef:

  Wauw, bijna een kramp in mijn nek van al dat bevestigend knikken. Ok, niet bij de eerste, maar wel bij nr.2,3,4,6,7,8 én 9. Gek eigenlijk hé dat die erotische scènes helemaal anders aanvoelen in het Nederlands.

 8. Boekwonderaar schreef:

  Ben het hier 100% mee eens, vooral nummer 9!! Ik lees alleen maar Engels, ik word altijd zo gefrustreerd als iets vertaald is, en dan vooral de titel..

 9. Ik ben het echt volledig met je eens!

 10. Jessica schreef:

  Ik lees ook graag in het Engels juist om reden 9, maar ik merk dat ik steeds vaker vertaalde boeken ga lezen.

 11. Gaia schreef:

  Ik lees ook liever in het Engels als het origineel Engels is, veelal om dezelfde redenen als jij! Leuk artikel :).

 12. hetboekenik schreef:

  Ik lees ook liever in het Engels 🙂 Net zoals met de lunar chronicles: die heb ik al allemaal gelezen, maar in het nederlands zijn die niet te verkrijgen 🙁

  • Lisa schreef:

   Ze hebben wel een aantal delen vertaald toch? Of op zijn minst het eerste? Zo stom als besloten wordt om een serie niet compleet te vertalen! Ik snap het wel hoor, maar het is als lezer enorm zuur.

 13. Lilian schreef:

  Hahahaha nummer 8! Ik lees ook graag Engels, maar sommige boeken lees ik op één of andere manier liever in het Nederlands. Lekker bijzonder, haha

 1. 8 november 2015

  […] • Een fashionblog is Zwartraafje totaal niet, maar toch weet Liesbeth mode te combineren met boeken. Ik vind dit een superleuk idee, en de naam van de rubriek is ook nog eens héél tof! • Het is op zich niet echt mijn plan om elke week dezelfde bloggers te noemen, maar ik kan geen genoeg krijgen van Lauresque. Ze schreef een mooie blog over Rotterdam! • Fotografie is één van mijn favoriete hobby’s, maar echt heel goed ben ik er nog niet in. Deze hack van Fotografille ga ik in ieder geval wel eens proberen! • Goedkoop boeken scoren? Joany vertelt op haar blog Pencils & Paper handige tips waar je op kunt letten als je boeken gaat kopen op Marktplaats! • Lees jij liever Nederlands of Engels? Lisa vertelt op haar blog waarom ze liever boeken in het Engels leest. […]

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.