Rosamund Hodge – Cruel Beauty

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. zwartraafje schreef:

  Ik las hem zelf een tijdje terug ook nadat ik heel wat enthousiaste recensies had gelezen. De cover vind ik nog steeds prachtig, maar het boek zelf leek toch anders te zijn dan ik had verwacht. Op zich niet slecht, maar het was af en toe best wel vrij warrig. Echt zo’n boek waarbij je aan het einde niet weet wat je er nu juist van moet vinden.

  • Lisa schreef:

   Ja, precies! Het is echt zo’n boek waarvan ik gewoon niet weet wat ik ervan moet denken. Aan de ene kant vind ik ‘m heel tof, aan de andere kant vond ik ‘m tegenvallen.

 2. Ik ben ook in dit verhaal bezig en moet zeggen dat ik het niet zozeer ingewikkeld in elkaar vind zitten als wel een beetje rommelig. De schrijfster gebruikt het sprookje Belle en het Beest in combinatie met Griekse en Romeinse geschiedenis en mythen, terwijl de wereld een vreemde combinatie is van een soort achttiende-eeuws Engeland en het oude Griekenland (qua namen, kleding, gebouwen, etiquette en dergelijke). Alle elementen afzonderlijk zijn ontzettend gaaf en intrigerend, maar door de combinatie wordt het rommelig en verwarrend. Ik ben het helemaal met je eens dat je als lezer niet echt weet wat je aan het lezen bent waardoor helaas een beetje het unieke en magische van het verhaal teniet wordt gedaan. Ben nu trouwens wel benieuwd naar het einde want ik had het boek weggelegd (terwijl ik in het midden was) omdat ik even wat anders wilde lezen haha.

  • Lisa schreef:

   Het grootste deel is inderdaad rommelig, precies om de redenen die jij noemt. Er zitten ontzettend veel elementen in het boek, maar het komt gewoon niet zo goed uit de verf. Het einde vond ik wel echt bizar ingewikkeld, dus ben benieuwd of jij dat ook zo gaat ervaren! Ik heb nadien echt heel het internet afgespeurd naar berichten waarin het einde uitgelegd werd 😛 Let me know wat jij ervan vond!

   • Haha, zodra ik de serie uit heb die ik nu aan het lezen ben, ga ik gelijk weer verder met Cruel Beauty want nu wil ik ook weten hoe het eindigt :). Zal hier wel even een reactie plaatsen als ik ‘m uitgelezen heb! Misschien dat ik het einde kan uitleggen (hoewel ik dat niet verwacht ;)).

    • Lisa schreef:

     Ja, zeker doen! En ik heb het einde nu eindelijk door, maar ik heb er wel flink research naar gedaan voordat ik mijn ‘a-haa!’ momentje had ?

 3. Madelon schreef:

  Hmmm jammer dat hij op sommige vlakken dus niet zo lekker uitgewerkt is. Ik ben nog wel heel benieuwd naar dit boek. Het is er wel eentje om in de kast te hebben staan vanwege de cover, haha.

  • Lisa schreef:

   Jaaaa, de cover is zó mooi <3 Ik heb expres de hardcover gekocht omdat-ie zo verdomd schitterend is, haha! Maar ook als het boek een minder mooie cover had, had ik 'm denk ik gehouden. Ik ben nog wel zodanig geïntrigeerd door het verhaal, dat ik denk dat ik 'm opnieuw ga lezen! Ik heb het idee alsof ik een bepaalde 'clue' heb gemist, waardoor ik het verhaal pas tijdens een tweede keer lezen écht kan waarderen.

 4. quillscene schreef:

  Belle en het Beest is ook mijn favoriete sprookje, maar als ik iets heb geleerd van alle retellings die de laatste tijd de boekenwereld overspoelen, dan is het dat je ze net niet mag vergelijken met het sprookje dat je kent. Zie het als een compleet nieuw verhaal, dan zie je nog net de bomen door het bos weer 😉 Ik ben wel benieuwd naar Cruel Beauty en haar retelling van Roodkapje (Crimson Bound denk ik dat het was?). Maar ik ga wachten op de vertalingen die hopelijk niet al te lang op zich laten wachten. Dan kan mama ze ook eens lezen 🙂

  • Lisa schreef:

   Dat zeker, ja! Maar ik vind het wel fijn dat veel schrijvers er echt hun eigen draai aan geven, want dat maakt de verhalen wel verrassend! Ik kan er zelf echt geen genoeg van krijgen. Crimson Bound ben ik ook heel benieuwd naar. Als ik ‘m een keer goedkoop op de kop kan tikken, ga ik ‘m zeker kopen!

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.