Sarah J. Maas – Hof van vleugels en verwoesting

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Nancy schreef:

  Ik ben het volledig met je eens.
  Het tweede boek was zo schitterend dat ik hoge verwachtingen had van dit boek. Helaas kwamen die niet helemaal uit. Ik vond het net als jou wel een goed boek, maar geen 5 sterren waard omdat het einde opeens zo afgeraffeld werd. De losse eindjes werden helemaal niet afgewerkt. Ik had eveneens verwacht dat iemand van de vriendengroep zou sterven. Niet dat ik dat echt wou, maar het is oorlog en je kan dan niet enkel onbekenden laten sterven. Bovendien vond ik de verhaallijn van Mor en Azriel dan helemaal niet afgewerkt. Misschien komt dat nog wel, maar als dit het einde van een trilogie moet zijn, moeten de dingen toch beter afgewerkt worden. Hierdoor was ik wel een beetje teleurgesteld op het einde…

 2. boekenwormmam schreef:

  Ik kan me wel vinden in je recensie. Nu heb ik gelezen dat de eerste novella vanuit Rhys en Feyre wordt verteld dus ik ben benieuwd. Wat betreft Mor ik snap je Ellen, ik weet ook dat ze heel veel shit en zelfs doodsbedreigingen over zich heen heeft gekregen t.a.v. te weinig diversiteit in haar boeken. Misschien dat ze dit er daarom ingeschreven heeft?

 3. nerdygeekyfanboy schreef:

  Ik snap je hoor Lisa! Tijdens de leesclub over deze trilogie werd ook besproken dat Sarah J. Maas iets te voorzichtig was op het eind. Ze mag de harten van haar lezers best wel keihard breken! Maar ja, inderdaad, dikke friendshipgoals, haha!

 4. zwartraafje schreef:

  Hier herken ik me wel in. Ik was helemaal gek van Hof van Mist en Woede en keek ontzettend uit naar het laatste deel. Dat heb ik ook met plezier gelezen hoor maar het wist me niet te raken zoals het tweede deel dat deed.

 5. Jet schreef:

  Spoilers!! Please niet doorlezen als je de boeken niet hebt gelezen, want ja, it gets ugly.

  De hele serie heb ik in één ruk uitgelezen, maar het einde van dit boek vond ik me toch wat tegenvallen, zeg! Ik bedoel, het brak mn hart toen Amren en Rhys, nou ja, dóódgingen, maar kom op zeg! Moet iedereen meteen weer tot leven komen?! Dat is echt iets waar ik niet tegen kan, in boeken, films of series, als niemand echt doodgaat. Het is oorlog jongens, daar gaan nou eenmaal mensen dood! Je merkt mn frustraties :’) Ik had het sterker gevonden als Rhys dood was gebleven (sorry not sorry) maar naast Veronica Roth lijken maar weinig mensen zoiets echt te flikken…

  • Lisa schreef:

   SPOILERS!
   Precies dit :’) Vooral dat moment met Rhys vond ik zó vergezocht en ongeloofwaardig. Ben ik blij dat hij er nog is? Ja. Maar die hele scène was zo cringeworthy.

 6. Ellen schreef:

  Ah.. same, same.. Ik vond dat er enorm veel bij het haar gegrepen werd in dat laatste boek. En het begon nogtans super goed want damn Feyre is echt een badass. Dat miste ik wel op het einde. Als ze zo’n badass is, waarom hangt ze dan rond aan de zijlijn? Ik ben ook kwaad om Mor, niet om hoe het uitdraait want ik sta volledig achter diversiteit, maar wel omdat het overduidelijk is dat Sarah J Maas het gewoon geschreven heeft mee te zeilen op die golf van diversiteit die momenteel door het YA genre gaat. Ze was duidelijk eerst iets anders van plan. Dat stoort me… Nuja 😉 Het was een toffe serie. Ik heb me super geamuseerd tijdens het lezen. En Rhys…. *smelt*

  • Lisa schreef:

   Jaaaaa, Rhys <3 Ik ergerde me persoonlijk niet zo aan de 'twist' met Mor, maar het past inderdaad totáál niet bij haar handelingen uit de vorige delen. En mocht Sarah het wel al die tijd al zo in gedachten hebben gehad, dan heeft Mor bewust ontzettend gemeen en oneerlijk gehandeld :')

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.