Een dramatische hervertelling: hoe ik een boekcover ruïneerde met nagellakremover

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Madelon schreef:

  Hier kun je idd flink ziek van zijn zeg. Wat balen dat je boek zo beschadigd is :'(
  Ik kan er ook echt niet tegen als er lijmresten van stickers op mijn boek achterblijven, maarja, ik kan ook écht niet tegen stickers op de cover, haha. Ik heb het ook ooit met één boek gehad en mij werd toen aangeraden het met de föhn te doen. Dat ging middelmatig. De cover trok namelijk wat krom door die föhn, dus ik durfde niet te lang achter elkaar dat ding erop te zetten. Dus tja, het was een beetje een spelletje en de lijmresten gingen er niet genoeg vanaf 🙁

  • Lisa schreef:

   Ah, bleh 🙁 Stickers komen speciaal voor lezers uit de hel. Ik moet me misschien maar eens over mijn stickerhaat heen zetten en ze gewoon laten zitten… maar ik vind dat zo zonde :’)

   • Madelon schreef:

    Haha, nooit zal ik me over mijn stickerhaat heen zetten. Denk ik althans xD. Ik vind het zo lelijk. Soms gaat het nog wel samen, maar meestal niet. Want ik vind dan zo zonde dat een uitgever zo enorm veel aandacht besteedt aan een mooie cover (althans, meestal, dat hoop je) en dan plakken ze er zo’n foeilelijke sticker op. Bam, daar gaat al het harde werk voor die mooie cover. Dus ik blijf de sticker er netjes vanaf trekken zodat ik van de mooie covers kan genieten!

 2. Michelle schreef:

  Omg het lezen van dit verhaal alleen al doet me pijn, laat staan als mij dit overkwam. Zo stom 🙁 Ik heb ook wel meerdere keren gelezen dat je nagellak remover kon gebruiken om de lijmresten weg te halen, maar heb het nooit geprobeerd. Ga het nu ook nooit proberen! Je hebt inderdaad geluk dat er veel wit op de cover is, maar toch 🙁

 3. Valerie schreef:

  Wat zonde van je boek! Ik heb gehoord dat het helpt om er eventjes een föhn boven te houden. Door de warmte zou de lijm “smelten”, waardoor je de sticker er snel af kan halen. Ik heb overigens geen idee of dit werkt hoor haha!

 4. Als ik op een blog nagellakremover zie staan dan is het eerste wat ik denk: whaaaat the fuck?!!? Tja, dat dacht ik ook aan het begin van jouw blog een beetje, oeps! Ik vind nagellak remover enorm stinken! Ik zou het dus nooit op mijn boek smeren… Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet zou weten hoe ik die lijmresten er dan wel af zou moeten krijgen. Dus bij mij zit het er altijd nog gewoon op. Ook niet helemaal ideaal!
  Enorm balen voor jou dat het zo mis is gegaan! Maar een gelukje bij een ongelukje; je hebt ons een mega goede tip mee kunnen geven! 😀

 5. Monica MPBL schreef:

  Pfffff ik snap dat je zo’n blog gelooft, zeker als de foto’s er niet om liegen. Wat kut zeg, de cover beschadigd. Blijkbaar zegt een gevoel genoeg..
  Moet wel zeggen dat je het zo ‘leuk’ hebt beschreven in een blog, ondanks de horrorfying gebeurtenis.

  • Lisa schreef:

   Haha, thanks! En het zal echt wel werken op sommige boeken hoor, maar ik had dus net pech dat deze cover er niet tegen kon. Maar geef dat liever door aan andere mensen, dan dat zij ook straks met een witte vlek op hun cover zitten. En inderdaad: listen to your gut feeling. Ga ik voortaan echt doen.

 6. zwartraafje schreef:

  Echt jammer! Een tijdje terug had ik het zelfs voor toen ik een etiket in één keer (zonder plakresten) had verwijderd. Dat boek had immers zo’n leuk mat fluwelig effect en je zag echt duidelijk waar de sticker hing. 🙁 Ik heb hier steeds ontsmettingsalcohol in huis en daar ga ik zelf meestal mee aan de slag als ik hardnekkige resten niet wegkrijg. Maar ja, wie plakt er nu ook stickers op boeken die moeilijk te verwijderen zijn. 🙁

  • Lisa schreef:

   Ah, als een boek een speciale finish heeft, durf ik het nooit aan om stickers te verwijderen! Je blijft vaak duidelijk zien waar de sticker zat, zoals jij al zegt 🙁 In dit geval was het een leesexemplaar-sticker, dus ik snap wel dat een uitgever die erop plakt. Maar bij boeken die gewoon in de winkels liggen, vind ik stickers altijd héél jammer. Vooral als het hardcovers zijn met een stofomslag, want de sticker verwijderen is dan echt een mission impossible!

 7. Marleen schreef:

  Mijn hart brak een beetje tijdens het lezen! Ik kan me zo goed voorstellen hoe je je voelt! Gelukkig valt het niet al teveel op 🙁

 8. Denise schreef:

  Wat vreemd dat de nagellakremover de cover ook heeft aangetast. Ik gebruik ook wel eens nagelalkremover op dvd’s en boeken (wel een heel klein beetje op het puntje van een wattenstaafje en geen wattenschijfje) maar bij mij is het gelukkig nog nooit misgegaan. Misschien dat de cover van dit boek toch iets te dun was of niet goed gecoat want dan gaat het inderdaad wel mis omdat de aceton er dan doorheen vreet. Echt balen joh.

  • Lisa schreef:

   Ja, heel stom 🙁 Ik geloof ook wel dat het soms werkt, maar ik had net pech omdat deze cover er qua materiaal dus niet tegen kon. Helaasch! Maar les geleerd; volgende keer gum ik het weg.

 9. zonenmaan11 schreef:

  HATERS. Wij bij de bieb gebruiken wasbenzine. Dat werkt wel chill. Zelfs zou ik ook een gummetje gebruiken, of met de sticker zo veel mogelijk stickerplak verwijderen.
  Dit is ongeveer net zo kut als toen ik als 11-jarige bedacht dat ik mijn bureau wel kon nagellakken en het er dan wel fijn af kon krabbben. Spoiler; niet dus.

  • Lisa schreef:

   Het is ook echt zo’n gebeurtenis waarbij je nadien iets hebt van: ‘the fuck was I thinking?’ HET VERWIJDERT NAGELLAK. DAT IS GEKLEURD. NATUURLIJK GAAT DAT NIET SAMEN MET EEN COVER. Maar ik was te goedgelovig na die blog met ‘bewijs’, hahaha.

   Voortaan ga ik ook lekker een gummetje gebruiken! Wasbenzine is ook een goede, trouwens. Al heb ik een licht trauma gekregen voor vloeibaar spul op covers, to be honest :’)

 10. Gaia schreef:

  Jee, wat balen zeg! Ik snap dat je ervan baalt. Dat gevoel van ‘zou ik niet eerst even een foto maken want stel dat het foutgaat’ heb ik zelf ook weleens, en dan gaat het vaak fout en dacht ik, ik had naar mijn gevoel moeten luisteren. Inderdaad heel jammer dat het gebeurde met de cover van een boek dat je erg leuk vindt, het was beter geweest bij een boek dat je niet leuk vindt. Echt balen. Wel bedankt voor het artikel. Ik probeer stickers en lijmresten met mijn vingers weg te halen, maar als dat niet lukt (en dat gebeurt weleens), laat ik ze zitten, want ik wil de cover niet beschadigen (soms bijvoorbeeld, komt de inkt van de cover mee als ik de sticker eraf haal). Bedankt voor het artikel!

  • Lisa schreef:

   Ik moet echt eens wat meer naar mijn voorgevoel gaan luisteren, want negen van de tien keer klopt die gewoon. Maar nee: continu weer eigenwijs en het toch gewoon doen. Een gummetje werkt wel heel goed, trouwens! Daar heb ik de overige lijmresten uiteindelijk mee weggehaald. En dan hoef je niet met vloeibare zooi in de weer (want dat vind ik altijd best eng op iets van papier).

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.