Tijd voor een book buying ban (… soort van)

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. zwartraafje schreef:

  Wat een geweldige blogpost Lisa! Yep, ik loop nog een beetje achter vermits ik een midweek in Centerparcs heb gezeten (waar ik jammer genoeg minder tbr heb kunnen weglezen dan ik had gehoopt).

  Toen ik gisteren tegen mijn ouders vertelde dat we naar het Boekenfestijn gingen zei mijn vader ‘Heb jij nog niet genoeg boeken?’. Tegelijkertijd zei mijn echtgenoot ‘Ja!’ en ik ‘Nee! Teveel boeken bestaat niet’.

  Uiteindelijk was ik heel braaf en kocht ik voor exact 10€ drie nieuwe boeken. Ik ben ook wel echt strenger voor mezelf geworden. Eigenlijk lette ik sowieso al op de prijs van mijn eventuele aanwinsten maar de laatste tijd ben ik ook gewoon kritischer geworden. Ik heb echt ontzettend veel boeken laten liggen omdat ik wist dat ik ze enkel wilde lezen maar niet wilde hebben en laat dat nu net mijn voorwaarde zijn om iets wel/niet te kopen. Sommige boeken leen ik liever even in de bibliotheek vermits ik weet dat ik ze slechts één keer ga willen lezen, andere boeken wil ik dan weer persé in mijn privé-bibliotheekje hebben staan.

  Ach ja, beter boeken als drank & drugs zeker. 😉

  • Lisa schreef:

   Omg, die tweede zin is precies wat ik thuis te horen krijg van mijn ouders! Zó herkenbaar. Ik koop inderdaad ook te veel boeken die ik wel wil lezen, maar niet per se wil hebben. Of boeken die mij niet eens heel leuk lijken, maar die goedkoop zijn en die ik dus toch een kans geef. Daar wil ik nu wel verandering in gaan brengen! Ik ga regeltjes opstellen voor 2017 en mijzelf er ook daadwerkelijk aan proberen te houden :’)

 2. Succes hahaha ik weet dat het voor mij Echt niet zou werken. Ik heb zo’n 250 ongelezen fysieke boeken staan en Toch komen er maandelijks stapels bij (al was november heeeeel rustig voor mijn doen; 8 boeken!) En dan neem ik mezelf voor om de meh-boeken weg te doen, maar kan ik er alsnog geen afscheid van nemen… want want … mijn ‘schatjes’!!! Ik heb helaas nog geen werkende oplossing voor mezelf gevonden om me in toom mee te kunnen houden haha, hoop dat het jou wel lukt!

  • Lisa schreef:

   Ik krijg er gelukkig steeds minder moeite mee om boeken weg te doen; ik koop er zo veel, dat ik nu echt keuzes moet maken welke titels ik wil houden en welke niet. Dus heb laatst al aardig wat naar de kringloop gebracht (was ik best trots op :P).

 3. Madelon schreef:

  Ik ga even gewoon heerlijk lachen om je artikel! Succes met je ban, hopelijk heb je genoeg discipline om je regels niet stiekem te verbuigen, want dat lijkt me zoooooo verleidelijk, haha.

  • Lisa schreef:

   Hahahahaha, let’s hope so! Niks online kopen voor de volle prijs moet wel lukken. Het scheelt dat ik wel gewoon in de kringloop mag shoppen; anders houd ik ’t echt niet vol :’)

 4. Thyrze schreef:

  Hahaha, dit is zo herkenbaar. Ik denk dat elke boekengek hier last van heeft: een overweldigende TBR en toch de behoefte om continu nieuwe pareltjes te kopen ;’). Heel veel succes met deze poging!

  • Lisa schreef:

   Haha, thanks! Ik moet wel zeggen: des te langer het idee van een (soort van) book buying ban nu in mijn hoofd zit, des te meer zin ik erin krijg om gewoon mijn eigen TBR eens flink wat kleiner te maken! Ik denk dat ik voor 2017 mezelf ook gewoon wat regels op ga leggen :’)

 5. Tessa schreef:

  Succes! Ik mag van mezelf maar 1 ebook per week kopen, en die mag niet boven de 10,00 euro zijn, dus ik weet wat je doormaakt 😉

 6. mziemerink schreef:

  Wauw, dit is best wel heel erg haha. Ik stelde gisteren aan mijn vriend voor dat ik voor €30,- bij de boekenkraam wilde bestellen, maar ik had daarvoor net twee boeken gekocht. En daar was vriendlief al op tegen haha!

 7. Succes, ik leg mezelf geen ban meer op, dat werkt namelijk toch niet bij mij.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.