Wat ik heb geleerd dankzij het bloggen #1

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Renée schreef:

  Interessant stukje!

 2. Vivian schreef:

  Mooi stukje, ben het helemaal met je eens! Vooral dat het vinden van je eigen stem soms echt moeilijk kan zijn, maar als het eenmaal is gelukt voelt het echt fijn!

 3. zwartraafje schreef:

  Je hebt echt een heel herkenbaar lijstje gemaakt. Die zenuwen bij een eerste ontmoeting heb ik ook hoor. Ik ben nu eenmaal mondiger op mijn blog dan wanneer ik iemand voor het eerst in het echt zie. Dan heb ik schrik om iets stom te doen of zeggen waarna ik dat vervolgens net door die zenuwen uiteraard ook doe. 🙂

  Oh en ik moest aan deze denken toen ik je blogpost las … https://res.cloudinary.com/teepublic/image/private/s–jNUaSWH2–/t_Preview/b_rgb:262c3a,c_limit,f_jpg,h_630,q_90,w_630/v1452978692/production/designs/396380_1.jpg

  • Lisa schreef:

   Ja, precies! Ik ben ook geweldig in dingen zeggen waar ik echt een jaar later nog spijt van heb. Dan bedoel ik iets helemaal niet gemeen, maar dan komt het er gewoon gigantisch stom uit waardoor ik mijzelf wel voor mijn hoofd kan slaan. Heeft iedereen wel eens, maar ik heb het idee dat ik dat wel héél vaak heb 😛

   En geweldig plaatje. Luv it.

 4. Jantine schreef:

  Ontwikkeling is fijn!
  In de zes jaar (zo lang alweer!) dat ik nu ‘echt’ blog, is er sowieso veel veranderd in de blogwereld, maar ook in mijn eigen leven en dus op mijn blog. Want die weerspiegelt toch altijd de blogger als het goed is, waar je ook over schrijft. En ik kan me ook enorm in je andere punten vinden; het geeft zo veel terug, en andere bloggers zijn vaak zo leuk en lief en zo! 😀

  • Lisa schreef:

   Ja, dat zal! Ik denk dat er geen enkele blog is die door de jaren heen niet verandert. Als dat niet gebeurt, gaat het als blogger ook snel vervelen, denk ik. Juist de veranderingen maken het zo leuk!

 5. Madelon schreef:

  Helemaal waar <3

 6. RabbitBookz schreef:

  Haha, super om te lezen! Ik blog nu bijna een jaar (wow) en hoewel boeken mijn grote passie zijn, weet ik nog steeds niet precies wat ik allemaal met mijn blog wil. Ik schrijf natuurlijk recensies en ik heb mijn maandelijkse book quotes, maar ik vind het nog zó lastig om out of the box te denken!
  Het is inderdaad hartstikke fijn om mijn eigen plekje te hebben, en al helemaal als het iets is waar veel werk, tijd en liefde in gaat zitten. Het is dan echt van MIJ, en dat klinkt heerlijk!

  • Lisa schreef:

   Woooooh, goed bezig! Op naar twee jaar!

   Dat out-of-the-box denken vind ik ook heel moeilijk! Daar heb ik nog altijd moeite mee. Ik hoop ooit een magisch, geweldig idee te bedenken 😛

 7. Tineke schreef:

  Grappig is dat, ik vind online contact zoeken dus veel enger dan in real life 😉

 8. Daniëlle schreef:

  Ik ben het met alles eens! In mijn omgeving denken mensen dat een artikeltje typen zo gebeurt is, maar ondertussen kan ik er echt lang mee bezig zijn. En dat is helemaal oké, want ik vind het echt heerlijk om er mee bezig te zijn. Ik blog nu tien jaar, maar pas vier jaar echt over boeken. Interesses veranderen en dat is ook leuk om te zien op andere blogs!

  • Lisa schreef:

   Ja, precies! Een artikel maken kost tijd, maar als het dan eenmaal klaar is, ben ik er ook wel trots op. Vooral bij discussie-artikelen etc. En wauw, 10 jaar? Wat lang!

 9. twanisblogging schreef:

  Goed bezig Lies! En je tips zijn super useful as always! Nummer 1 zal voor mij ook wel wat tijd kosten inderdaad.

 10. Anouk schreef:

  Puntje 4 herken ik wel heel erg, haha! (Afgelopen zondag) Leuk artikel, ben benieuwd naar deel 2! 🙂

 11. zonenmaan11 schreef:

  1 en 4. Mega herkenbaar! Ik wist ook pas na een lange tijd wat ik precies met mijn blog wilde en zelfs nu nog ontwikkeld zich dat door. Een blog is een veranderend medium, dus dat werkt prima. Ik denk dat een langere aanlooptijd voor mij alleen maar gunstig was.

  • Lisa schreef:

   Precies! Ik vind het ook hartstikke interessant en leuk om die groei te zien; als ik mijn artikelen van twee jaar geleden en mijn huidige artikelen vergelijk, dan zie ik echt een flink verschil. Die ontwikkeling is alleen maar goed.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.