Wat ik heb geleerd dankzij het bloggen #2

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Vivian schreef:

  Ik sluit me hier helemaal bij aan. Vooral dat het gewoon zo belangrijk is om je eigen ding te doen op je eigen manier, want dat is wat jouw blog zo bijzonder maakt!

 2. Anneke schreef:

  Hoi Lisa! Mooi artikel 🙂 Ik herken er ook wel wat van, al ben ik pas sinds twee maanden aan het bloggen. Ook ik voel dat ik wel genoeg moet posten, dat ik nieuwe dingen moet bedenken die andere bloggers niet doen en andere hersenspinsels die voortkomen uit onzekerheid. Dus het is een opluchting om te zien dat ik daarin niet de enige ben! Ik vind het trouwens echt heel knap dat je én vier dagen per week werkt én regelmatig op je blog post. Jij en een paar andere bloggers zijn een beetje mijn voorbeelden bij het opzetten van mijn eigen blog, dus bedankt! Ik ben trouwens ook een beetje awkward in het echt… en bang dat ik mensen irriteer als ik reageer.

  • Lisa schreef:

   Aaaaaah, ANNEKE! Wat ben je leuk. Het is juist hartstikke tof om je mening/reactie te lezen! Serieus, nooit bang zijn dat je iemand daarmee irriteert <3 En in nieuwe dingen bedenken ben ik ook echt ongelooflijk slecht. Soms heb ik vlagen van inspiratie, maar negen van de tien keer kom ik toch uit op de wat bekendere dingen. Niks mis mee, want iedere blogger geeft het ook wel weer zijn eigen draai. Komt dus helemaal goed met je blog, ik vind je artikels in ieder geval vet fijn geschreven!

 3. zwartraafje schreef:

  Ik zat tijdens het lezen weer de hele tijd bevestigend te knikken. Mocht je blogpost nog wat langer zijn geweest dan was het waarschijnlijk een chronische tic geworden. 😉 Ik merk bij dit soort blogposts steeds vaker op dat ik eigenlijk gewoon mijn ding doe. Waarschijnlijk zou ik meer volgers kunnen trekken wanneer ik me eens zou toeleggen op dat hele SEO gebeuren maar daar ben ik dus totaal niet mee bezig. Die tijd investeer ik liever in het lezen van boeken en blogposts bij collega-bloggers. Vergelijken probeer ik niet te doen. Het zou uiteraard wel leuk zijn om jullie eens in het echt te ontmoeten maar ik hoef niet bij elk evenement aanwezig te zijn (dat zou ook niet echt lukken). Ergens vind ik het ook wel leuk dat iedereen zijn blog op een persoonlijke eigen manier invult. Zo is er veel meer variatie voor ons als lezers.

  • Lisa schreef:

   Hahahaha, dat is niet de bedoeling! Was maar goed dan dat ik ‘m in tweeën heb opgedeeld <3 En goed bezig! Ik vind dat het ook echt te merken is dat je je eigen dingetje doet, want je hebt altijd hele originele invalshoeken! En ik hoef ook niet bij ieder evenement aanwezig te zijn. Als iets me aanspreekt, ben ik erbij. Maar ik heb geen zin om mij bij ieder boekenevent verplicht te voelen om erbij aanwezig te zijn. Dan is de lol er ook snel af!

 4. judithblogtsolo schreef:

  Nummer acht is vooral herkenbaar. Bloggen is en blijft een hobby en als je daar even geen tijd voor hebt, is dat jammer maar geen groot probleem. Soms kijk ik liever een serie (of lees ik een boek) of ben ik zo moe van school dat ik het bloggen even laat zitten. Nu kon ik mij daar vroeger heel druk om maken, maar eigenlijk is je blog jouw plekje en bepaal jij. 🙂

  • Lisa schreef:

   Precies! Ik vind bloggen heel fijn, maar soms heb ik gewoon geen zin om blogjes te typen en foto’s te maken. Jammer, maar dan doe ik dat gewoon lekker een andere keer! Balen dat er geen artikel online komt, maar je blog is inderdaad je eigen plekje, dus je kan het lekker zelf bepalen!

 5. Madelon schreef:

  8 is sowieso zo belangrijk voor mij. Sommige lezers zijn echt vrienden geworden en dat vind ik zo bijzonder <3

 6. RabbitBookz schreef:

  Me niet vergelijken met anderen was toch wel een tijdje een ding. Dan begon het net de prachtige foto’s die ik zag, dan het grote aantal volgers en vervolgens zag ik mijn KLEINE aantal volgers. Eerst fantaseerde ik over hoe het zou zijn als mijn blog zo groot zou worden, maar dat sloeg natuurlijk al snel om in “maar dat kàn ik niet” en dan was het al gebeurd. Dan zat is echt een halfuur lang in mezelf te mokken en had ik helemaal geen zin meer in RabbitBookz. Daarna ging ik weer vrolijk verder, dat wel, maar dat doemdenken gebeurde nogal vaak en verpestte het bloggen echt een beetje. Nu heb ik dat gelukkig niet meer en ik kan iedereen inderdaad als tip geven: Jezelf met anderen vergelijken is geeeeen goed plan. Ook niet in real life! Dat anderen jou inspireren om nét dat stapje verder te gaan, jezelf nét wat te verbeteren en dat je daarmee jouw eigen, misschien voor jou ook fijnere, stijl kan ontwikkelen, dat is VEEL beter. (man ik draaf weer door :’) )

  • Lisa schreef:

   Haha nee man, ik houd van jouw lange reacties <3 Je slaat echt de spijker op zijn kop. Ik had vroeger ook van die 'doemmomentjes' en dat werkt zó bagger voor je bloginspiratie. Je kan altijd van andere bloggers leren, maar je moet niet vergeten dat iedere blog verschilt en dus ook iets speciaals heeft. Gewoon inspiratie opdoen dus, maar ook je eigen weg gaan en doen wat jij leuk/goed vindt!

 7. Anouk schreef:

  Heel herkenbaar! Vooral dat van inspiratie, soms heb je gewoon echt even geen zin om te bloggen terwijl je op een ander moment super veel goede ideeën hebt. Ook de tip om jezelf niet te vergelijken met andere bloggers vind ik heel goed. Ik betrap mezelf er ook weleens op, maar het is inderdaad echt niet nodig!

  • Lisa schreef:

   Precies! Ik denk dat iedere blogger wel eens van die ‘Ja maar, die blog…’-momentjes heeft (en dat is hartstikke normaal), maar het gras lijkt altijd groener aan de overkant. De kans is groot dat de blogger met wie je jezelf vergelijkt precies hetzelfde heeft 😛

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.