Wat is New Adult nou eigenlijk?

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Larissa schreef:

  De reden waarom men aanneemt dat New Adult synoniem staat aan erotiek, zijn de covers en cover tags. Ik heb erotische boeken gezien met minder pikante covers. Ik denk dat een groot deel van het genre de misconceptie vooral aan zichzelf te danken heeft.

  Je mag dat geen boek op zijn voorkant beoordelen, maar ik pak niet zo heel snel een gemiddeld new adult boek op vanwege de cover. (Komt ook omdat ik het vaak niet mooi vind)

  • Lisa schreef:

   Ja, klopt. Veel covers helpen inderdaad niet mee! Al heb ik het idee dat Nederlandse uitgeverijen dat nu ook zelf in beginnen te zien en daarom sommige covers iets ‘softer’ neerzetten (zoals de nieuwe covers van bijvoorbeeld de Colleen Hoover boeken).

 2. Jessica schreef:

  Waar is de deelknop? 😮

  Ik hou van Jennifer L. Armentrout en Colleen Hoover, en Onverminderd was het beste boek van vorig jaar (deel 2 komt bijna uit, yay!)

 3. Vivian schreef:

  Goed stuk! Ik vind Misschien Ooit van Colleen Hoover de beste New Adult die ik tot zover gelezen heb. Ik heb wel eens gezegd dat ik niet zoveel had met het genre, maar toen kende ik het nog niet zo goed haha. Nu weet ik dat het niet puur om seks draait, maar gewoon om het proces van volwassen worden en ja, daar hoort seks bij. Niets mis mee.

  • Lisa schreef:

   Dankje! Heb je ‘Stuk van jou’, ‘Sterrenhemel’ of ‘Onvoorwaardelijk’ al gelezen? Die vond ik echt geweldig <3 En precies! Er komt vaak seks in voor, maar het is iets dat -op die leeftijd- bij het leven hoort.

 4. Anoniem schreef:

  Ik krijg of de Silo trilogie of Zand als geschenk …. Welke kies ik ? Tips ?

 5. Annelies schreef:

  Ik heb het de laatste tijd ook wel voor New Adult, vooral Stuk van jou vond ik helemaal geweldig.

 6. Madelon schreef:

  Mensen, neem het aan van de New Adult Prof: Lisa! Hihi.
  Goed geschreven. Wat Emmy ook zegt (en idd schreef): ik zou best wel eens ook wat andere New Adults willen lezen die dus idd geen romantische New Adult zijn. Hof van doorns en rozen staat al op mijn lijstje!

 7. zonenmaan11 schreef:

  Hof van doorns en rozen is inderdaad een New Adult titel. Zoals ik zelf al eens in een blogpost schreef, is de New Adult leeftijdscatagorie hier op een bepaalde manier geintroduceert waardoor men aanneemt dat erotiek altijd een grote rol speelt. Terwijl er een ton van New Adult boeken op de markt zijn. Kijk maar de boeken van Urban, dan zijn boeken die worden neergezet als ‘fantasy voor na Young Adult’. New Adult Urban Fantasy dus. 🙂

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.