Winacties houden met boeken die je niet leuk vindt?

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Marcia schreef:

  Ik heb wel eens een winactie gedaan met een boek dat ik niet zo goed vond (Rebel in de Woestijn). Juist onder het motto van: ik vond dit boek niet zo goed maar ik hoop dat ik er iemand anders wel blij mee kan maken. Het is zonde dat mijn recensie-exemplaar in de kast staat te verstoffen terwijl er heel veel mensen zijn die het boek wel kunnen waarderen. Dan geef ik mijn recensieboek liever door aan een ander – in overleg met de uitgeverij natuurlijk. Maar dan gaat het over een winactie uit eigen initiatief omdat ik het recensieboek niet wilde bewaren. Ik ga geen verzoeken voor winacties aanvaarden als het boek me op voorhand niet aanspreekt of niet bij het thema van mijn blog past. Liefst geef ik sowieso geen boeken weg die ik zelf niet heb gelezen.

  • Lisa schreef:

   Ah, dat is prima toch? Ik geef inderdaad ook veel boeken weg die ik niet leuk vond, juist omdat ik weet dat ik iemand anders er weer blij mee kan maken. Liever dat, dan dat-ie staat te verstoffen in de kast 😛 Ik denk dat voor mij het belangrijkste criterium is of het boek mij aanspreekt en of het bij mijn lezers past. Een kookboek zou ik hier bijvoorbeeld nooit weggeven, maar een YA-thriller (die mij niet aanspreekt) weer wel, omdat ik weet dat veel bloglezers het boek wél leuk zullen vinden.

   Maar het is echt een persoonlijk iets. Ik snap het ook prima als blogs boeken weggeven die niet zozeer in hun straatje passen omdat ze bloglezers toch die kans willen geven!

 2. Danique V schreef:

  Wij doen eigenlijk ook alleen maar winacties met boeken die wij zelf hebben gelezen. Een enkele keer hebben wij hem niet gelezen, maar dan weten we gewoon dat het een goed boek is en vooral bij onze doelgroep past.
  En als het niet bij onze doelgroep past maar het toch ergens wel interessant klinkt, wil ik het vaak ook eerst lezen. Bij ons scheelt het vooral dat we met verschillende winacties verschillende doelgroepen trekken haha 🙂

 3. Anneke schreef:

  Ik heb nog nooit een winactie gehouden, doe wel vaak daaraan mee, maar als ik die zou houden, dan zou ik alleen boeken doen die ik leuk vind.

 4. Ik heb tot nu toe maar 1 winactie gehouden (en die ging vanuit mezelf), maar ik zou geen boeken als winactie weggeven als ik ze niet heb gelezen of niet leuk vind. Vind het best apart als boekbloggers dat doen: ”Ik vind dit boek stom en het is niet mijn smaak of ik heb het nog niet gelezen maar je mag het wel winnen!” Dat vind ik best raar. Ik zou alleen boeken weggeven die ik echt tof vond en er uitvoerig over heb geschreven in een recensie, anders sta ik er echt niet achter.

  • elmganneke schreef:

   Maar… Ik weet bijvoorbeeld dat echt heel veel mensen weg zijn van Eleanor & Park, maar zelf was ik er niet zo’n fan van. Stel dat de uitgeverij mij aanbiedt om dat boek weg te geven dan zou ik het toch doen, omdat ik bijna zeker weet dat ik er iemand anders blij mee maak. Daarom hebben we toch allemaal een andere smaak? En winacties zijn toch voor anderen en niet voor jou? Natuurlijk ga ik dan niet vertellen dat ik het boek heel stom vond enzo, maar ik wel wel genuanceerd uitleggen dat het mijn smaak niet is, maar die van veel anderen wel. Ik zie daar het probleem niet van in.

   • Zwartraafje schreef:

    Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Het is niet omdat een bepaald boek mij niet echt bevalt dat ik de mensen die mijn blog bezoeken er geen plezier mee zou kunnen doen. Het lijkt me niet triestiger om een boek dat ik mee niet echt beviel in de kast te laten staan zodat ik geen plaats heb voor geliefde boeken.

 5. Annabel schreef:

  Nu ben ik wat breder in mijn genres op mijn blog, ik lees ook volwassen boeken. Maar ik zou ook geen boeken weggeven of lezen die ik zelf niet leuk zou vinden. Je kan dan als je het mij vraagt ook niet het enthousiasme overbrengen omdat je het zelf niet leuk vindt.

 6. elmganneke schreef:

  Ik heb een boekenblog waar veel verschillende genres worden besproken. YA, maar ook chicklits, romans, thrillers. Juist daarom ben ik iets makkelijker in winacties: als ik een boek niet leuk vind, hoeft dat niet te betekenen dat mijn lezers het ook niet leuk vinden en ik geef ze graag de kans het boek te winnen.
  Wel moet ik zeggen dat ik vaak het boek zelf ook lees en dus weet wat ik weggeef. Meestal ben ik zelf ook enthousiast over de boeken in winacties.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.