Zeg Lisa, hoe zit dat nou met je leesdip en blogplanning?

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Nancy schreef:

  Gewoon je eigen tempo blijven volgen Lisa. Dan blijf je het volhouden en er plezier in hebben, want dat is heel belangrijk.
  Zelf zou ik het echt niet zien zitten om na mijn voltijds werk nog blogposts te moeten schrijven. Ik lees gewoon voor mijn plezier. En ik merk dat ik na een lange werkdag ook liever voor de buis hang dan iets anders te doen 🙂
  Ook al verschijnt er nu maar 1 blog per week, je volgers blijven je lezen en beseffen dat het echte leven soms het voortouw neemt.

 2. zwartraafje schreef:

  Dikke knuffel terug. Deze maand gaat het lezen even wat minder vlot maar de eerste twee maanden ging het dan weer net heel goed dus ik hoop dat het binnenkort weer wat vlotter gaat. Het is dat het leven (jammer genoeg) uit meer bestaat dan lezen alleen en er hier nog steeds geen huiselfjes zijn opgedoken om me daar bij te helpen.

  Dat van die tbr is echt zo herkenbaar.
  Dit jaar ga ik echt meer eigen boeken lezen én wat vaker ‘Nee, dankjewel!’ antwoorden wat recensieboeken betreft.

  Jan – gelezen: 12 boeken waarvan 7 eigen exemplaren / aanwinsten : 1x recensie, 12x gekocht/gekregen/geruild

  Feb – gelezen: 21 boeken waarvan 9 eigen exemplaren / aanwinsten : 2x recensie, 2x gekocht, 2x gekregen

  en toen was het maart:

  – ik moet nog beginnen aan het 4de boek van deze maand
  – maar voegde wel al 2 recensieboeken en 11 nieuwe zelfgekochte/geruilde boeken toe aan mijn collectie.

  Maar het kan geen kwaad want het was Boekenweek. Mijn tbr laten zaken lukt misschien niet al te best maar excuses bedenken dat lukt me dan weer wel heel goed. 😉

  • Lisa schreef:

   Hahaha, ik ben ook héél goed in smoesjes verzinnen en héél slecht in minder boeken kopen. Er is, as we speak, nog een boek naar mij onderweg en heb er deze maand al aardig wat gekocht.

   Ik moet eigenlijk flink wat boeken wegdoen, maar ik krijg er niks meer voor en kan mezelf er niet toe zetten ze naar de kringloop te brengen (smoesje: ‘Wat als ik ze toch nog wil lezen?’).

   • zwartraafje schreef:

    Ik krijg er soms nog wel iets voor van een vriendin maar sommige geef ik cadeau wanneer ik iemand ken die ik er plezier mee kan doen en andere ruil ik of ze verhuizen naar de plaatselijke kringloopwinkel. Anders zou ik al die leuke nieuwe boeken niet kunnen plaatsen (én betalen). De laatste jaren gaat het wegdoen van boeken me veel beter af. Van sommige weet ik immers meteen dat ik ze niet meer ga willen herlezen.

 3. Annemieke schreef:

  Ja lekker de rust houden. Het ritme en een balans tussen leven, nieuwe baan en bloggen gebeurd vaak niet op een maandje. 🙂

 4. elmganneke schreef:

  Ik ben nu Jane Eyre aan het lezen en dat doe ik zonder tijdsdruk. Ergens weet ik wel dat ik over twee weken nog geen recensie ingepland heb staan en dat, als ik zo doorga, het niet gaat lukken om dan Jane Eyre uit te hebben en dat vind ik best moeilijk, maar tegelijkertijd vind ik het echt zo fantastisch om gewoon even een boek te lezen in mijn eigen tempo. Dan merk ik pas wat boekbloggen met je plezier in lezen kan doen.

  Wil niet zeggen dat dat alleen negatief is, want juist doordat ik over boeken blog, lees ik veel meer

  • Lisa schreef:

   Ja, herkenbaar! Merk bij mezelf dat ik toch vaak denk ‘ik moet wel vlot lezen, want ik heb nog zóveel boeken liggen’. Probeer de laatste tijd meer mijn eigen tempo aan te houden (één van de redenen dat het hier wat rustiger is) en dat vind ik zó fijn. Als ik niet zin heb in een bepaald boek, dan lees ik die gewoon even niet. Ook als het een recensie-exemplaar betreft, want dan is het maar even niet anders.

   • Marcia schreef:

    Bij mij is het eerder andersom, door elke dag naar mijn werk te pendelen heb ik enorm veel tijd en zin om te lezen, maar het recenseren van al deze boeken ligt veel moeilijker. Daar kan ik niet genoeg tijd voor vrijmaken. Op mijn kast ligt ondertussen al een stapel van tien boeken die ik uit heb, maar waar ik nog een recensie over wil schrijven..

 5. Fijn dat je je weer wat gemotiveerder voelt! Het moet natuurlijk wel leuk blijven 🙂 (Er staat trouwens een klein foutje in je tekst volgens mij: je zegt dat je één artikel per maand aanhoudt haha).

 6. Marieke schreef:

  Lekker rustig aan doen wat je blog betreft! Vooral niet forceren inderdaad.

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.