Zó overleef je het Boekenfestijn

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. In Leeuwarden stonden zelfs karretjes met wieltjes om je boeken in te gooien. Vet handig! En nog een tip: skip tafels met genres die je toch niet leest. Ik doe dat altijd, anders raak ik echt overwhelmed door de hoeveelheid boeken.

  • Lisa schreef:

   Ja, klopt! Die staan er altijd 😀 Ik skip ook vaak de genres die ik toch niet lees (zoals de tafels met manga’s, etc.) omdat ik anders echt uuuuuren bezig ben met rondneuzen 😛

 2. Dat van het gala tasje doe ik ook altijd! 😀

 3. Madelon schreef:

  Ik laat me dus echt zoooo vaak verleiden door de prijs, haha.

  • Lisa schreef:

   Ik moet toegeven dat ik me ook nog veel te vaak laat verleiden! Al helpt het bij mij wel om op Goodreads de gemiddelde beoordeling op te zoeken. Als die te laag is (<3.6), leg ik het zonder enige moeite weer terug 😛

 4. Rowan schreef:

  Ik ga zondag voor het eerst, ben heeel benieuwd!

 5. Ik heb een app op mijn telefoon waarop ik alle boeken opsla die ik heb. Dit lijkt mij erg handig als ik de volgende keer naar het boekenfestijn ga. Die app is dan ook nog eens gelinkt met goodreads 🙂

 6. Emmy schreef:

  Extra tasje: linnen tasje! Kan je meteen je gekochte boeken in stouwen.

  Mega tip: ga ’s morgen en door de weeks. In het weekend = hels. Haha

  • Lisa schreef:

   Goede tips! Dat linnen tasje is inderdaad ideaal, kan je ook lekker makkelijk opvouwen en meenemen vooraf. Ik ga altijd ’s middags (vanwege reistijd… en luiheid) én ook nog eens in het weekend, dus het is altijd druk als ik ga. Het went, zullen we maar zeggen :’)

 7. zwartraafje schreef:

  Ik heb gelukkig nog nooit mijn handtas moeten achterlaten. Nu is die niet ontzettend groot, maar toch wel een pak ruimer als een mini gala-tasje. Net als jij heb ik vrij veel boeken gekocht toen ik het Boekenfestijn net ontdekte. Ondertussen ben ik echter een pak kritischer geworden in het wel/niet aankopen van boeken én je moet ook echt op de prijs letten als je een koopje wil doen. Meestal vind ik die bij de Engelstalige boeken

  • Lisa schreef:

   Ah, beter! Mijn tas is wel zodanig groot dat ik ‘m altijd in moet leveren. Vind ik niet erg hoor, maar bepaalde dingen wil ik toch graag meenemen omdat ze kostbaar zijn. Zo’n galatasje is dan dus echt superhandig! En kritisch worden is echt iets wat je aanleert naarmate je het vaker bezoekt haha. Een must, wil je niet continu duizenden boeken mee naar huis slepen :’)

 8. Vivian schreef:

  Goeie tips! Ik kan niet wachten tot het weer in Rotterdam is, ik wil graag voor die tijd mijn kast een beetje uitgemest hebben zodat ik weer ruimte heb voor nieuwe boeken! Wat ook nog kan helpen om de chaos een beetje te overzien is het juiste tijdstip kiezen, bijvoorbeeld ’s ochtends net na openingstijd of ’s avonds net voor sluitingstijd. Dan is het vaak rustig en kun je heerlijk rondstruinen! Plus, als je ’s ochtends gaat heb je het voordeel dat er nog niet veel rommel op de tafels is en dat populaire boeken nog niet weg zijn. Daar moet je ’s avonds wel voor oppassen.

  • Lisa schreef:

   Ja, goede! Ik wil de volgende keer dat ik naar het Boekenfestijn ga (dat zal in Eindhoven zijn) er ook al vroeg bij zijn. Normaal ga ik in de middag en dan is het toch behoorlijk druk en vaak zijn bepaalde boeken al uitverkocht 🙁

Laat een reactie achter (want dat maakt mij blij!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.